Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" komandas prezentē jaunos motociklus, testi sākas ar diviem Markesa kritieniem

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" komandas prezentē jaunos motociklus, testi sākas ar diviem Markesa kritieniem
Aleikšs Espargaro testos Sepangā. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" pasaules čempionāta komandas prezentējušas savus jaunos 2022. gada sacīkšu motociklus un to krāsojumu, bet jau šodien tika sākti oficiālie pirmssezonas testu braucieni. Čempionāta sākums gaidāms jau pēc mēneša - 6. martā Katarā.

Jaunās sezonas testu daļas oficiālais sākums ir dots Malaizijā, Sepangas trasē. Šonedēļ pirmie pie iespējas aizvadīt izmēģinājumus tika testu braucēji un debitanti, savukārt šodien tika aizvadīta pirmā oficiālā testu diena, kurā strādāja čempionāta braucēji. Pirms pasaules čempionāta starta kopumā paredzētas tikai piecas testu dienas, no kurām pēdējās trīs notiks jaunajā Mandalikas trasē, Indonēzijā.

Testu sākums ne tik vienkāršs padevās titulētajam Markam Markesam. Trīs ar pusi mēnešus viņš nevarēja sēsties uz motocikla, jo ārstēja problēmas ar redzi, bet pirmajā testu dienā sasniedza sesto labāko rezultātu, gandrīz sekundi atpaliekot no līdera. Turklāt divas reizes "Honda" rūpnīcas braucējs piedzīvoja kritienus.

Ātrākā testu pirmajā dienā bija "Aprilia" komanda, Aleikšam Espargaro uzrādot tikai par 0.013 sekundēm labāku rezultātu nekā Maverikam Vinjalesam. Trešajā vietā sekoja "Suzuki" braucējs Alekss Rinss, bet tad "Ducati" satelītvienību "Gresini" un "Pramac" sportisti Enea Bastianīnī un Johans Zarko. Pašreizējais "MotoGP" čempions Fabio Kvartararo no "Yamaha" komandas ierindojās sestajā vietā, bet zaudēja vairāk par 0.6 sekundēm.