Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tiesneši atņem Viallem uzvaru MX2 posmā Vācijā, sportists neapmierināts

Juris Grīns
Juris Grīns

Tiesneši atņem Viallem uzvaru MX2 posmā Vācijā, sportists neapmierināts
Foto: mxgp.com

Lai gan Toms Vialle uzvarēja abos braucienos MX2 pasaules motokrosa čempionāta sacensībās Vācijā, tiesneši par pārkāpumu viņam piešķīruši sodu, kā rezultātā posmā par uzvarētāju pasludināts sezonas līderis Maksims Renū.

Pirmajā braucienā Vialle izcēla startu, taču jau pirmajā aplī viņu apdzina "Red Bull KTM" komandas biedrs Renē Hofers. Abi aizvadīja spraigu dueli nākamo 11 apļu garumā, pirms Vialle līderpozīciju atguva un finišēja pirmais. Renū sākotnēji bija trešais, bet tad atkrita aiz mājinieka Simona Langenfeldera, kuru līdzjutēji pamatīgi uzmundrināja. Ceturtajā aplī "Monster Energy Yamaha" pārstāvis Renū atguve trešo pozīciju un tajā arī finišēja.

Vialle arī otrā brauciena startā izrāvās vadībā, bet šoreiz Renū iekārtojās otrajā pozīcijā. Līderis spēja attālināties par vairākām sekundēm, bet tad Renū viņu noķēra un mēģināja apdzīt, taču nesekmīgi. Nepaveicis vajadzīgo uzdevumu, Renū finišu šķērsoja aiz uzvarētāja, kamēr trešais šoreiz bija Jago Gērtss.

Jau pēc finiša tiesneši, izskatot konkurentu komandas protestu, Viallem piesprieda divu pozīciju sodu par dzelteno karogu ignorēšanu. Rezultātā Renū kļuva ne vien par brauciena, bet arī posma uzvarētāju.

Vialle pēc tam sociālajos tīklos pauda neapmierinātību: "Pēc "Yamaha" protesta viņi mani atbīdījuši uz otro vietu šajā posmā. Gribu sākt ar to, ka, būdams sacīkšu braucējs, drošību vērtēju kā ļoti svarīgu, līdz ar to es nemēģinātu kādu vai sevi savainot, lecot tramplīnā dzelteno karogu laikā. Karogs vienkārši nebija redzams, un šī nav pirmā reize, kad braucēji par to sūdzas. Sākumā FIM izlēma, ka tas nav nekas neparasts, un sods nav jāpiemēro, bet pēc stundas viņi publicēja vēl vienu lēmumu, pat nebrīdinot mani. Apsveicu "Monster Energy Yamaha" komandu ar uzvaru..."

Tagad Renū kontā jau trīs uzvaras "Grand Prix" posmos šajā sezonā un septiņus posmus pirms sezonas beigām viņš jau ievērojamus 85 punktus priekšā komandas biedram Gērtsam. "KTM" braucējs Matija Gvadanīni tagad ir trešais, 12 punktus aiz Gērtsa, bet šis posms viņam nebija no labākajiem - pirmajā braucienā tikai 13. vieta, bet otrajā braucienā desmitā. Tālu neatpaliek arī Džeds Bītons un Vialle, kurš vairākus posmus sezonas sākumā izlaida savainojuma dēļ.

Izmantotie resursi:
MX Large