Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Paies vairāki mēneši, pirms Jonass varēs atgriezties trasē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Serģis: "Paies vairāki mēneši, pirms Jonass varēs atgriezties trasē"
Pauls Jonass. Foto: JP Acevedo

Pasaules motokrosa čempionāta posmā Vācijā gūtā trauma ir nopietna, un paies vairāki mēneši pirms Pauls Jonass atkal varēs atgriezties trasē, apstiprinājis sportista menedžeris Kristers Serģis.

Intervijā LTV1 raidījumā "Sporta Studija" Serģis apstiprinājis, ka Jonass nepiedalīsies šīs nedēļas nogalē notiekošajā MXGP posmā Latvijā.

"Trauma ir smaga," stāsta Serģis. "Sadragāts plecs un augšdelmā lūzums. Šobrīd nemāku teikt, bet tie noteikti būs vairāki mēneši, pirms Pauls atkal varēs atgriezties apritē un pilnvērtīgi startēt. Kritiens notika starta burzmā, kur var sanākt visādi, bet šoreiz Paulam nepaveicās. Vakarā viņš atsūtīja balss ziņu, ka guļ un gaida operāciju. Balsī nebija optimisma."

Jautāts, vai ar šādu traumu Jonass šogad varētu atgriezties sacensībās, Serģis sacīja: "Man grūti teikt. To zināsim tikai tuvāko dienu laikā. Pēc operācijas Pauls brauks atpakaļ uz Beļģiju un apmeklēs savu ārstu, tad zināsim precīzāk. Es ceru, ka atgriezīsies, bet neņemos kaut ko prognozēt."

Pēc aizvadītiem astoņiem posmiem Jonass ierindojas piektajā pozīcijā kopvērtējumā. Šogad "Standing Construct Honda" komandas braucējs arī izcīnīja pirmo uzvaru MXGP karjerā. Serģis atzīst, ka ziemas periodā uz motocikla pavadītais laiks, kā arī "netrakošana" sacīkstēs bijuši galvenie faktori, kas ļāva sezonu uzsākt tik sekmīgi.

"Pauls ziemas periodā cītīgi nostrādāja ar Stefanu Evertsu Portugālē un Spānijā, trenējoties kopā ar Stefana dēlu Liamu," saka Serģis. "Abi brauca gan triālu, gan enduro, ļoti daudz stundas pavadot uz motocikla, kas iepriekšējās sezonās viņam pietrūka. Iepriekš bija dažādas mikrotraumas un nekādi nevarēja dabūt tās stundas uz moča. Šogad redzējām, ka viņš ir stabils, brauc bez kritieniem un nebrauc ātrāk, kā tajā brīdī to var, un tas deva to labo rezultātu. Arī pats sev viņš bija uzstādījis neskriet pa galvu, pa kaklu, kā tas bija pagājušajā gadā, kad "Top 5" bija minimālais uzstādījums un gadījās dažādas kļūmes. Šie ir tie galvenie faktori, kāpēc sezona izvērsās tik veiksmīga. Bet šis kritiens Vācijā tam atkal pārvelk visam svītru."

Pilna intervija: https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/l...

     [+] [-]

, 2024-06-04 10:17, pirms 3 nedēļām
Diemžēl lieliskā sezona norakstīta, lai ātri dzīst čempiņ.

     [+] [-]

, 2024-06-04 12:00, pirms 3 nedēļām
Paldies par daudziem prieka briziem sogad.Diemzel sis sports ir loti traumatisks un nekas nav garantets nevienam no braucejiem.Gaidam atpakal!

     [+] [-]

, 2024-06-04 20:24, pirms 3 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Diemžēl lieliskā sezona norakstīta, lai ātri dzīst čempiņ.
ČEMPIŅ????