Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas posmā MXGP klasē startēs Šileika un Freibergs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas posmā MXGP klasē startēs Šileika un Freibergs
Uldis Freibergs. Foto: Andris Smilšarājs

8. un 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta sestais posms motokrosā. Uz starta izies arī latviešu braucēji.

Prestižajā MXGP klasē startēs divi latvieši – Tomass Šileika (“Saldus motoklubs”) un Uldis Freibergs (“Saldus motoklubs”). Diemžēl MXGP klasē nestartēs Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass, kurš pagājušā nedēļas nogalē Vācijā, Pasaules čempionāta astotajā posmā guva traumu.

EMX250 klasē dalību pieteikuši četri latviešu sportisti – Kārlis Alberts Reišulis (VRT Yamaha Official EMX250), kurš pieciem Eiropas čempionāta posmiem kopvērtējumā atrodas 8. vietā. Mairis Pumpurs (“MX Moduls”), Markuss Kokins (“MX Moduls”) un Roberts Lūsis (“Sturm STC Racing Team”).

EMX125 klasē uz starta izies – Markuss Ozoliņš (privāti), kurš pēc pieciem Eiropas čempionāta posmiem, ieņem 9. vietu, Raivo Laicāns (“Sturm STC Racing Team”), Alberts Knapšis (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”), Jēkabs Kubuliņš (“Kristers Serģa motoklubs”) un Ralfs Spila (“Rodeo MX”).

Sacensību organizators Kristers Serģis pastāstīja, ka šogad mototrasē “Zelta Zirgs” atsevišķos posmos veiktas izmaiņas, lai samazinātu ātrumu un risku sportistiem traumēties. “Šajā posmā izveidots vēl viens “trijnieka” tramplīns. Tas būs interesants un labi pārskatāms no VIP tribīnes. Līdz šim ir bijuši divi atsevišķi trases posmi, kuros sportisti piedzīvo traumas. Starptautiskie organizatori drošības apsvērumu dēļ, pieprasīja samazināt ātrumu, lai būtu pēc iespējas mazāk traumu un kritienu. Pārējais paliek, kā katru gadu. Trase skatītājiem būs lieliski pārredzama. Kempings būs atvērts no piektdienas, 7. jūnija.” saka Kristers Serģis.

Runājot par šī brīža TOP5 prestižās MXGP klases latviešu braucēju Paulu Jonasu, Kristers Serģis pastāstīja, ka šajā sezonā Paulam Jonasam līdz Vācijas posmam veicās ļoti labi. Līdz tam viņam sezona bija veiksmīga. “Šobrīd, pēc punktiem, viņš ir piektais labākais braucējs, pirmo reizi uzvarējis MXGP posmu Portugālē. Diemžēl, pēc MXGP posma Vācijā, kurā Pauls Jonass guva traumu, Ķeguma posmā viņš nestartēs. Novēlu viņam veiksmīgu atveseļošanos!”

EMX250 klasē startēs Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Racing”): “Ar nepacietību gaidu, kad beidzot pienāks mājas GP posms. Trase man patīk, tāds miksēts segums, vietām mazliet mīksts, tad atkal cietāks, kopumā “forša” trase. Mans galvenais mērķis ir nobraukt stabilu sacensību savu fanu un atbalstītāju priekšā, kā arī satikt savējos trasē.”

EMX125 klasē startēs Markuss Ozoliņš (privāti), arī viņš ar nepacietību gaida Ķeguma posmu. “Tā ir mana mājas trase, vēlos uzrādīt labu rezultātu. Pašlaik esmu guvis nelielu ceļgala traumu. Daru visu nepieciešamo, lai varētu startēt Ķegumā. Redzēju, ka trasē ir veiktas izmaiņas, manuprāt, “savinķelēta” trase. Ceru, ka būs, kur apdzīt braucējus, jo pagaidām izskatās tā diezgan sarežģīti ar apdzīšanu. Kopumā man šī trase ļoti patīk, vidējais segums. Ja būs labs starts, kas ir pats galvenais Eiropas posmos, tad ies labi. Cerams, ka kārtējo reizi nelīs lietus, jo līdz šim trīs Eiropas čempionāta posms pēc kārtas ir bijis lietus un dubļi. Tā šosezon nav bijusi mana stiprā puse. Domāju, ka trase būs “forša” un varēšu parādīt savu potenciālu,” saka Markuss Ozoliņš.

Dalībnieku saraksti: https://www.mxgp.com/news/timetable...

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā, pasākuma mājaslapā FIM Motocross world championship – MXGP..., Aula — biļešu tirdzniecība koncertiem, sporta... vai Passportix, kā arī sacensību dienā biļešu kasēs.

Bezmaksas ieeja sacensībās (uzrādot personas apliecinošu dokumentu, arī bērniem):

- Bērniem līdz 10 gadu vecumam (ieskaitot).
- Pie ieejas norises vietā, uzrādot derīgu Latvijas invaliditāti apliecinošu dokumentu.
- Citu valstu pilsoņiem uzrādot 1. grupas invaliditāti apliecinošu dokumentu.

Pasākuma apmeklētāju noteikumi: https://www.aula.lv/data/faili/mxgp...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre

     [+] [-]

, 2024-06-04 13:03, pirms 4 mēnešiem
Kur tad Bidzāns?