Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Evertss: "Šī ir pēdējās desmitgadēs labākā MXGP sezona"

Juris Grīns
Juris Grīns

Evertss: "Šī ir pēdējās desmitgadēs labākā MXGP sezona"
Pēc aizvadītā posma Romēns Fevrs kļuva par jauno MXGP līderi. Foto: mxgp.com

Desmitkārtējais pasaules motokrosa čempions Stefans Evertss nevar atcerēties, kas pēdējo reizi norisinājušās tik spraigas un aizraujošas cīņas par titulu, kā tas ir šobrīd, tādēļ nosaucis šo MXGP sezonu par pēdējās desmitgadēs labāko.

Jau kādu laiku par šī gada MXGP titulu saspringti cīnās trīs braucēji no trim dažādām komandām - divus posmus pirms sezonas beigām vadībā izvirzījies Romēns Fevrs ("Kawasaki"), kurš tikai par punktu apsteidz Timu Gajseru ("Honda") un par trim punktiem ir priekšā Džefrijam Herlingsam (KTM).

"Šī ir pēdējās desmitgadēs labākā sezona," saka 48 gadus vecais Evertss. "Par titulu cīnās trīs braucēji, un es neatceros, kad vēl tā bija. Tas šim čempionātam nāk tikai par labu, jo, ja ir viens dominējošs braucējs, tas sāk garlaikot, un skatītāji zaudē interesi."

Evertss pats ir piedzīvojis spraigas cīņas par pirmo vietu, tādēļ zina, kādu spiedienu šobrīd izjūt vadošā trijotne.

"Kad stress ir ticis tevī iekšā, to ir grūti dabūt ārā," viņš saka. "Tā man tas bija 1998. gadā, kad, lai kā arī necenstos, tas neizdevās - toreiz manī iekšā bija stress, un es nespēju to no sevis izdabūt. Divi kritieni, ko pagājušajā posmā piedzīvoja Herlingss, ir stresa pazīme, jo parasti viņš krīt reti."

No trīs titula kandidātiem tikai Gajseram līdz šim nav bijis komandas biedra, bet uz atlikušajiem diviem posmiem "Team HRC" vienība pieaicinājusi palīgā Rubenu Fernandesu, kurš līdz šim ar panākumiem startēja MX2 klasē. Tas notika pēc tam, kad Antonio Kairoli iepriekšējā posma otrajā braucienā atdeva ceturto vietu savam pāriniekam Herlingsam.

"Iespēja, ka Fernandess varētu kaut ko ietekmēt, ir maza, bet "Honda" izmantos vismazāko procentuālo iespējamību," uzskata visu laiku uzvarām un tituliem bagātākais pasaules čempionāta braucējs Evertss. "Galu galā viss būs atkarīgs no paša Gajsera. Ja viņš uzvarēs atlikušajos četros braucienos, tad būs čempions, un viņam nevajadzēs nekādu palīdzību. Un tas pats attiecas uz pārējiem diviem."

Izmantotie resursi:
gatedrop.com

     [+] [-]

, 2021-11-03 16:24, pirms 3 gadiem
Taisnība 🥳

     [+] [-]

, 2021-11-03 18:21, pirms 3 gadiem
Nu lieku uz Fevrē. Stabils.
Herlings ambiciozs un stresains čalis, slovēnis nestabils.
Nu sezonas beigās Sīvers ļoti labs un tas jaunais Francis - Bio.... kaut kā tā viņu sauca