Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Atpalicēji iegāž latviešu sportista iespējas uzvarēt supermoto sacensībās Kauņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Atpalicēji iegāž latviešu sportista iespējas uzvarēt supermoto sacensībās Kauņā
Supermoto sacīkstes Kauņā
Foto: supermoto.lt

Pagājušo svētdien, 31. maijā Lietuvā, Kauņas pievārtē "Nemuno ziedas" trasē norisinājās Baltijas un Lietuvas čempionāta otrais posms supermoto. Kā vienmēr, dalībnieku sastāvs internacionāls - bija ieradušies sportisti gan no Baltijas, gan Krievijas un Polijas.

S1 klasē kvalifikācijā līdera lomas uzņēmās brāļi Prants un Patriks Palsi no Igaunijas, kuriem sekoja pagājušā gada Latvijas un Lietuvas čempions no Līgatnes - Krists Zicmanis. Pirmā brauciena vadību uzņēmās tieši Latvijas sportists un ar katru apli spēja kāpināt tempu un palielināt pārsvaru pār igauņu brāļiem, izcīnot braucienā uzvaru. Otrais Prants Pals, trešais Patriks Pals. Otrā brauciena scenārijs ļoti līdzīgs - Krists atradās līderpozīcijā gandrīz visu braucienu un tikai neveiksmīgu apstākļu sakritība (saķeršanas ar dalībnieku, kurš tika apdzīts par apli) trīs apļus pirms finiša liedza Zicmanim noturēt pirmo vietu. Uzvarētājs braucienā un divu braucienu summā Prants Pals (47 punkti), otrā vieta Kristam Zicmanim (47), bet bronzas medaļa - Patrikam Palsam (40). Latviešu sportisti vēl ierindojās attiecīgi piektajā (Lauris Liepiņš), septītajā (Dzintars Baltais), astotajā (Mārtiņš Feters-Fekters) un devītajā vietā (Igors Povars).

Hobby klasē savu dominanci Baltijā joprojām demonstrē latvietis Toms Avens (5o), kurš bija neapšaubāms līderis abos braucienos. Otrā vieta Lietuvas sportistam Leckam Povilam (40), trešais - Gatis Tikiņš (40).

Quad klasē pirmajās trīs vietās visi latvieši - Aleksejs Kuzmins (47), Gatis Tabūns (45) un Jānis Kļaviņš (42).

Savukārt SM MX klasē pirmā vieta Kristjanam Sīlakam (50) no Igaunijas, otrajā vietā Eriks Vaicekausks (44) no Lietuvas.

Kā dienas saldais ēdiens bija Baltijas čempionāta brauciens, kuram kvalificējas visi S1 klases braucēji un goda pjedestāls no Hobby klases. Līdzīgi kā Lietuvas čempionāta braucienos, arī šajā līderpozīcijas uzņēmās Krists Zicmanis, kuram cieši sekoja igauņu brāļi Prants un Patriks Palsi. Un atkal fiasko piedzīvoja līgatnietis, kad viņam priekšā krita braucējs, kurš tika apdzīts par apli, un Kristam neizdevās izvairīties no sadursmes, kas ļāva brāļiem pabraukt garām. Baltijas čempionāta braucienā ātrākais Prants, otrajā vietā Patriks, bet Krists - trešais. Lauris Liepiņš finišēja piektais, Dzintars Baltais ieņēma septīto vietu, Mārtiņš Feters-Fekters izcīnīja astoto vietu, bet Toms Avens divu braucienu summā desmitais.

Izmantotie resursi:
EESML - MAIN