Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bedzeki izcīna pirmo MotoGP uzvaru karjerā, līderis Banjaja piedzīvo kritienu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bedzeki izcīna pirmo MotoGP uzvaru karjerā, līderis Banjaja piedzīvo kritienu
Marko Bedzeki. Foto: REUTERS/Agustin Marcarian

Argentīnas "Grand Prix" lietainajās sacensībās "MotoGP" klasē pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Valentīno Rosi komandas braucējs Marko Bedzeki.

Visu dienu Rio Hondo trasē nepārtraukti lija, un MotoGP pirmo reizi kopš pagājušā gada Taizemes GP startēja uz slapja seguma, tāpēc visi sportisti vienbalsīgi nolēma izmantot vidēji slapjus priekšējos un aizmugurējos ''Michelin''.

Braucot ar 2022. gada sezonas čempionāta uzvarētāju 2022. gada specifikācijas ''Ducati'', Valentīno Rosi komandas braucējs Bedzeki izcīnīja savu pirmo ''Grand Prix'' uzvaru mitrajā Rio Hondo trasē. Bedzeki, startējot no otrās pozīcijas, bija līderis no paša starta, kur ar katru apli sportists spēja palielināt pārsvaru, finišā par četrām sekundēm apsteidzot Žoanu Zarko. Trešo vietu izcīnīja kvalifikācijas uzvarētājs Alekss Markess, kurš otro vietu zaudēja vien brauciena beigās. Jāpiebilst, ka visi trīs braucēji startēja ar ''Ducati'' motocikliem.


Neveiksmīgs posms padevās Portugāles "Grand Prix" uzvarētājam un kopvērtējuma līderim Frančesko Banjajam, kurš, būdams otrajā vietā, piedzīvoja kritienu, finišu sasniedzot vien 16.pozīcijā, paliekot bez punktiem.

Jāpiebilst, ka Žoans Mirs pēc sprinta sacīkstēs piedzīvotās avārijas uz starta neizgāja, kas nozīmēja to, ka pirmo reizi kopš 2021. gada Valensijas GP uz starta nebija neviena Repsol Honda komandas braucēja.

Pateicoties šai uzvarai, Bedzeki (50 pts) kļuvis par kopvērtējuma līderi. Otrais ir Frančesko Banjaja (41), bet trešais - Zarko (35).

Sacensību rezultāti: