Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi pēc karjeras beigšanas vadīs pats savu "MotoGP" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi pēc karjeras beigšanas vadīs pats savu "MotoGP" komandu
Valentino Rosi
Foto: AP/Scanpix

Panākumiem bagātais motosportists Valentino Rosi jau pēc dažiem gadiem, ļoti iespējams, vadīs pats savu komandu "MotoGP" klasē, lai gan iespēja to darīt būtu jau nākamgad.

Rosi izveidotā motošosejas komanda "VR46" šobrīd jau piedalās pasaules čempionāta zemākajās klasēs, bet to vada bijušais spāņu motošosejas braucējs Pablo Njeto. Vienība tika izveidota 2014. gadā, kad uzsāka startēt "Moto3" klasē, savukārt no 2017. gada tā piedalās arī "Moto2" čempionātā.

Nesen kļuva zināms, ka 2018. gada izskaņā "MotoGP" vienība "Tech 3" beigs sadarbību ar "Yamaha". Zinot to, ka Rosi mērķis ir nākotnē savu komandu iesaistīt arī vadošajā klasē, sākās spekulācijas, ka šī būs īstā iespēja to izdarīt. Kā zināms, Rosi pašlaik ir "Yamaha" braucējs, un rūpnīca izteikusi vēlmi sadarboties ar "VR46".

Rosi tagad paziņojis, ka nākamo divu gadu laikā "VR46" vienība visticamāk nepiedzīvos debiju "MotoGP" klasē, jo līdz tam viņš pats plāno turpināt startēt sacensībās.

"Mēs par to domājām, tā ir jauka ideja, tomēr to nevaram darīt," stāsta Rosi. "Nākamos divus gadus mana komanda nebūs "MotoGP" čempionātā un nesadarbosies ar "Yamaha", arī tāpēc, ka es visticamāk vēl pats turpināšu piedalīties sacīkstēs. Šo jautājumu mēs varētu apspriest nākotnē, kad būšu beidzis sportista karjeru, bet tas nenotiks 2019. vai 2020. gadā."

"Sky Racing Team VR46" sastāvā "Moto2" čempionātā šogad startēs itāļi Luka Marini un Frančesko Baņaija, kurš jau nodrošinājis līgumu par startēšanu "MotoGP" sacīkstēs 2019. gadā, kamēr "Moto3" klasē vienību gaidāmajā sezonā pārstāvēs Rosi tautieši Nikolo Bulega un Deniss Fodžija.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...