Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP braucējs Červelins traumas dēļ spiests noslēgt karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP braucējs Červelins traumas dēļ spiests noslēgt karjeru
Mikele Červelins. Foto: SDM Corse

Itāļu motosportists Mikele Červelins, kurš 2020. gadā uzsāka karjeru pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē, pēc ilgstošiem mēģinājumiem atgūties no traumas, paziņojis par karjeras beigšanu.

Červelins aizvadīja piecas cerīgas sezonas MX2 klasē, labākajā no posmiem ierindojoties ceturtajā vietā, bet labākajā no sezonām sasniedzot septīto vietu kopvērtējumā. Pierādījis sevi kā vienu no "Top 10" braucējiem, 2020. gadā sportists debitēja MXGP kategorijā.

Debijas sezonā Červelins pārstāvēja "SDM Corse Yamaha" komandu un gandrīz vienmēr spēja iekļūt punktos, dažkārt jau mērķējot uz pirmo desmitnieku. Augstākais rezultāts atsevišķos posmos bija 11. vieta. Izdevās aizvadīt gan tikai daļēju sezonu, un kopvērtējumā viņš ierindojās 20. vietā.

Tika gūta rokas locītavas trauma, un starpsezonā sākās infekcijas, kas atlabšanas procesu būtiski pasliktināja. Lai gan sportists sapņoja par dienu, kad varēs atgriezties uz starta, ieilgusī trauma to tā arī nav ļāvusi izdarīt. Tagad Červelins paziņojis par motokrosa braucēja karjeras beigšanu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...