Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Es neesmu vien lielisks braucējs - esmu čempions"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Es neesmu vien lielisks braucējs - esmu čempions"
Horhe Lorenso
Foto: EPA/Scanpix

Spāņu motosportists Horhe Lorenso pēc šīs sezonas visticamāk pametīs "Ducati" vienību, kuras vadītājs nesen atzina, ka trīskārtējā "MotoGP" čempiona nolīgšana izmaksājusi dārgi, tomēr nav atmaksājusies.

Lorenso pievienojās "Ducati" pirms 2017. gada sezonas, taču līdz šim uzvaras aizvien nav guvis, lai gan pirms tam regulāri kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena, astoņus gadus pēc kārtas iegūstot kādu no pirmajām trim vietām čempionāta kopvērtējumā, tostarp trīs titulus. "Ducati" sastāvā viņš uz pjedestāla pabijis vien trīsreiz, taču šogad vēl ne reizi.

"Lorenso ir lielisks braucējs, kuram nav izdevies dabūt ārā no šī motocikla to labāko," atzinis komandas boss Klaudio Domenikali. "Motociklam ir gan lieliskas stiprās puses, gan daži trūkumi. Diemžēl viņam nav izdevies izmantot savu talantu. Tā ir sāpe, kas nerimst."

Nesen kādā intervijā "Ducati" satelītvienības "Pramac" braucējs Danilo Petruči pavēstīja, ka nākamgad rūpnīcas komandas sastāvā Lorenso vietā startēs viņš vai arī Džeks Millers. Šobrīd nav zināma Lorenso nākotne.

"Mēs skatāmies citas iespējas," skaidro Lorenso. "Es nekomentēšu Domenikali izteikumus, vien pateikšu, ka es neesmu lielisks braucējs - esmu čempions. Nākamos divus gadus noteikti turpināšu braukt, beigt karjeru vēl netaisos. Un es braukšu ar labu motociklu. Tas ir viss, ko varu pateikt. Cerams, ka jūnija vidū man varētu būt vairāk informācijas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...