Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Draudēts nogalināt Raikonena sacīkšu inženiera ģimeni

Juris Grīns
Juris Grīns

Draudēts nogalināt Raikonena sacīkšu inženiera ģimeni
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

Kāds nezināms cilvēks piedraudējis nogalināt "Lotus" inženieri Alenu Permanē un viņa ģimeni, pēc tam, kad viņam un komandas pilotam Kimi Raikonenam bija publiska lamu vārdu apmaiņa Indijas "Grand Prix" laikā.

Jau ziņojām, ka Permanē, vērodams kā Raikonens nelaiž garām ātrāk braucošo komandas biedru Romēnu Grožānu, pa radio rupji pavēlēja somu pilotam "vākties nost no ceļa". Raikonens uz to ne mazāk rupji atbildēja, lai "nekliedz uz viņu", taču, kamēr internetā šis audio ieraksts drīzāk izraisīja pozitīvu ažiotāžu, šķiet, ne visiem tas licies smieklīgi.

Pēc šī starpgadījuma Alans Permanē saņēmis nāves draudus savas ģimenes virzienā, ar "Twitter" starpniecību pavēstījis pats inženieris. Viņš nosaucis šādus fanus par "neveiksminiekiem", taču vēlāk šo tvītu dzēsis. Komanda savukārt uzreiz pēc tam atvainojusies visiem, kam šī asā vārdu pārmaiņa šķitusi pārāk skarba.

"Pēc tā, kas noticis," iesāk komandas vadītājs Eriks Buljē. "Varu teikt, ka šis radio ziņojums varēja arī nebūt tik emocionāls... Zinu, ka dažiem cilvēkiem tas bija pārsteigums un komandas vārdā varu tikai atvainoties par to. Nekas tamlīdzīgs vairs neatkārtosies!"

Raikonena attiecības ar komandu trīs posmus pirms sezonas beigām kļuvušas sliktākas kā jebkad. Tagad arī viņa menedžeris Stīvs Robertsons atzīst, ka ir ļoti pārsteigts, tomēr sola, ka Raikonens turpinās cīnīties ar Grožānu arī atlikušajos posmos un negrasās piekāpties tāpat vien.

"Nekad iepriekš neesmu dzirdējis, ka kāda komanda būtu tā runājusi ar savu pilotu," viņš neslēpj savu sašutumu.

Robertsonam piekrīt arī bijušais F1 pilots Mika Hakinens: "Nevienā komandā, kurā esmu startējis, ziņojumi pilotiem netika nodoti ar tādu lamāšanos."

Mika Salo tikmēr izskaidro savu redzējumu: "Jāsaglabā miers. Raikonena aiziešana komandai ir milzīgs trieciens gan no mārketinga, gan rezultātu viedokļa. Viņi tagad mēģina Grožānu pārvērst uzvarētājā, lai pierādītu investoriem un sponsoriem, ka viņiem joprojām būs labs pilots."

Izmantotie resursi:
Twitter
MTV3.fi
Etusivu - Turun Sanomat

     [+] [-]

, 2013-10-31 14:58, pirms 11 gadiem
Veetra uudens glaazee.
Nu nebija tas viens emocijaas izteiktais fu ck vaards- nekas iipashs.
var saprast gan inzhenieri, gan Raikonenu

  +2 [+] [-]

, 2013-10-31 15:11, pirms 11 gadiem
Raikonenam tas viss pie kājas.
Galvenais, lai varētu uz atvadām vēl kādu uzvaru paķert.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-31 22:00, pirms 11 gadiem
Bam Bam rakstīja: Veetra uudens glaazee.
Nu nebija tas viens emocijaas izteiktais fu ck vaards- nekas iipashs.
var saprast gan inzhenieri, gan Raikonenu
Pag pag... tas Permanē ir Kimim gonkas inženieris? Ja jā, tad gan stulbi, ka pilotam un inženierim bija tā saruna. Bet laikam jau cits neviens ar pilotu nerunātu.

     [+] [-]

, 2013-10-31 23:34, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: Raikonenam tas viss pie kājas.
Galvenais, lai varētu uz atvadām vēl kādu uzvaru paķert.
Kimi vēl var sudraba bleķi kopvērtējumā pacīnīties.