Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Mašīna zaudēja saķeri ar trasi - par laimi, nekas nenotika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Mašīna zaudēja saķeri ar trasi - par laimi, nekas nenotika"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens pēc Beļģijas GP izcīnītās uzvaras atzinis, ka svarīgākais šajā sacīkstē bija neiekulties nepatikšanās pirmajā līkumā. Serhio Peress tikmēr atklāti atzina, ka nav bijis tik ātrs, lai varētu cīnīties ar komandas biedru.

Pēc saņemtā starta vietu soda, sacensības Verstapens uzsāka no sestās pozīcijas, jau pirmajā aplī bija ceturtais, bet pēc tam apdzina Luisu Hamiltonu, Šarlu Leklēru un pēc pirmā boksu apmeklējuma arī savu komandas biedru Peresu. Finišā čempionāta līderis iebrauca ar 22 sekunžu pārsvaru pār otru "Red Bull" pilotu.

"Zinājām, ka mums ir ātra mašīna, tāpēc galvenais bija izdzīvot pirmajā līkumā," sacīja Verstapens. "Redzēju, ka piloti tur iebrauc cieši viens pie otra, iepriekš jau biju atradies līdzīgā situācijā, tāpēc teicu sev, "vajag izvairīties no tā visa". Pēc tam viss no mūsu puses tika izdarīts pareizi. Mazliet iestrēgu DRS vilcieniņā, bet, ticis garām, varēju braukt pats savā tempā."

Tā kā Verstapenam šī bija astotā uzvara pēc kārtas, tagad viņš ir tikai vienas uzvaras attālumā, lai atkārtotu F1 rekordu, kas pagaidām vēl pieder tikai Sebastianam Fetelam.

Ceļā uz šo uzvaru, sākoties lietum, Verstapens piedzīvoja bīstamu momentu "Eau Rouge" līkumā, kad mašīna uz mirkli zaudēja saķeri, taču neizslīdēja no trases.

"Tas ir pats sliktākais līkums, kur piedzīvot šādu momentu," secina Verstapens. "Kad sākās lietus, kļuva sarežģīti. Tu redzi, ka līst, bet nevari saprast, cik daudz. Mašīna mazliet zaudēja saķeri ar trasi, bet, par laimi, nekas nenotika."

Peress atzina, ka komandas biedram pretoties nebija viņa spēkos: "Man padevās labs starts, spēju tikt garām Šarlam un pēc tam braukt savā tempā. Pēc riepu maiņas Makss ļoti ātri pietuvojās, un es neko nevarēju darīt ne tajā brīdī, ne pēc tam. Galvenais bija nesabojāt mašīnu un sasniegt finišu otrajā vietā. Šobrīd tiešām gribu, lai katrā atlikušajā sezonas posmā izdodas kāpt uz pjedestāla. Tagad man ļoti nepieciešams vasaras atvaļinājums. Notikumi bijuši tik spraigi, tāpēc gribu Zandvortā ierasties spēcīgāks."

Trešās vietas ieguvējs Leklērs no "Ferrari" komandas nevienā brīdī nešķita spējīgs cīnīties ar "Red Bull" braucējiem, tomēr veiksmīgi noturēja drošā atstatumā "Mercedes" pilotu Luisu Hamiltonu.

"Mums bija diezgan pozitīva nedēļas nogale, ja runājam par ātrumu," sacīja Leklērs. "Sacīkste padevās laba, bet žēl par Karlosu Saincu, jo ātrums mums abiem bija labs. Kad paskatāmies uz "Red Bull" komandu, mums vēl priekšā daudz darba, sevišķi sacīkšu režīmā."

Beļģijas GP video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=C6h...

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs