Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Austrālijas treniņos ātrākie Verstapens un Alonso, iejaucas lietus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Austrālijas treniņos ātrākie Verstapens un Alonso, iejaucas lietus
Fernando Alonso. Foto: picture alliance/Hasan Bratic/Scanpix

Šodien aizvadīti Austrālijas "Grand Prix" pirmie divi treniņbraucieni. Ātrākos laikus uzrādīja kopvērtējuma līderis Makss Verstapens un Fernando Alonso. Iejaucās arī lietus, slapjajai trasei kļūstot par pārbaudījumu daudziem pilotiem.

Pirmajā sesijā "Red Bull" līderis Makss Verstapens bija pats ātrākais, par 0,433 sekundēm apsteidzot Lūisu Hamiltonu, kamēr nīderlandieša komandas biedrs Serhio Peress atpalika vairāk nekā pussekundi.

Pirmie treniņbraucieni tika apturēti ātrāk nekā plānots, jo formulas problēmu dēļ trases malā apstājās Logans Sērdžents. Tāpat jāpiezīmē, ka sesiju nācās apturēt uz desmit minūtēm, jo rīkotājiem radās problēmas ar GPS sistēmas darbību.

Otrajos treniņbraucienos ātrākais bija "Aston Martin" veterāns Fernando Alonso, kurš par 0,445 sekundēm apsteidza "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, bet Verstapens bija trešais. Viņš pauda neapmierinātību ar formulas vadāmību, kamēr Hamiltons otrajā sesijā ierindojās tikai 13. vietā, meklējot labākos regulējumus.

Iejaucās arī lietus, vairākiem pilotiem izbraucot ārpus trases, bet laika prognozes liecina, ka galvenie notikumi Austrālijā risināsies sausos apstākļos.