Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" gatavojas kļūt par F1 dzinēju piegādātāju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" gatavojas kļūt par F1 dzinēju piegādātāju
2018. gadā "Aston Martin" būs "Red Bull" komandas galvenais sponsors
Foto: wtf1.com

Britu auto ražotājs "Aston Martin" labprāt pievienosies F1 čempionāta dzinēju piegādātāja statusā jau 2021. gadā, ja vien izdosies panākt vienošanos par tēriņu samazināšanu šajā jomā, intervijā "Sky Sports" atklāj kompānijas prezidents un priekšsēdētājs Endijs Palmers.

Jau 2018. gadā "Aston Martin" plašāk iesaistīsies "Formulā 1", sadarbojoties ar "Red Bull Racing" komandu un kļūstot arī par tās galveno sponsoru.

Tikmēr aizkulisēs atbildīgie spriež par nepieciešamību padarīt F1 tehnoloģijas lētākas sākot ar 2021. gadu, kas savukārt varētu piesaistīt vairāk ražotājus.

"Es kopā ar mūsu kompāniju piedalāmies darba grupas sēdēs, ko vada Starptautiskā Automobiļu federācija," stāsta Palmers. "Mēs sniedzam savas rekomendācijas kā individuāls ražotājs, norādot, kas būtu nepieciešams, lai piesaistītu mūsu interesi."

"Aston Martin" nebūtu gatava būvēt F1 motorus, ja to būtu jādara pēc pašreizējiem tehniskajiem noteikumiem, tomēr, ja tas mainīsies, arī šis britu ražotājs labprāt pievienotos pasaules čempionātam.

"Uz 2021. gadu mēs varētu būvēt jaunu motoru, bet tas atkarīgs no tā, kādi noteikumi galu galā tiks pieņemti," atklāj Palmers. "Līdz tam nebūtu nekādas jēgas to darīt. Šobrīd attīstības apjoms ir milzīgs, tāpat kā izmaksas, kas lielā mērā rodas līdz ar turbīnas karstuma enerģijas atjaunošanas sistēmu, no kā sākot ar 2021. gadu plāno atteikties."

"Aston Martin" vārds senā pagātnē jau izskanējis "Formulā 1". 1959. un 1960. gadā ar šī ražotāja šasiju un dzinēju kopumā piecos posmos piedalījās Rojs Salvadors, Kerols Šelbijs un Moriss Trintinjans. Augstākie rezultāti bija Salvadori sestā vieta divos posmos 1959. gadā. Tolaik par to punktus nepiešķīra.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-11-30 17:46, pirms 7 gadiem
Visiem motoru ražotājiem taču nepietiks komandu!