Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Monca tiek pie jauna līguma, Vācija zaudē F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Monca tiek pie jauna līguma, Vācija zaudē F1 posmu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Vēsturiskā Moncas sacīkšu trase Itālijā tikusi pie jauna līguma un vēl vismaz nākamos trīs gadus tās vieta F1 kalendārā ir garantēta. Tikmēr no nākamā gada kalendāra, pagaidām neoficiāli, svītrots posms Vācijā.

Daudzus mēnešus tika baumots, ka, iespējams, Monca nākotnē vairs nebūs F1 kalendārā, lai gan sacīkstes tur notikušas jau kopš čempionāta pirmās sezonas 1950. gadā un tikai vienreiz kopš tā laika Itālijas posms risinājies citā trasē.

Jau septembrī notikušajās "Grand Prix" sacīkstēs Bernijs Eklstouns esot vienojies par posma rīkošanu Moncā arī turpmāk, taču vēl bijis jāatrisina birokrātiska rakstura jautājumi. Šonedēļ beidzot parakstīts oficiāls līgums un F1 sacensības Moncā notiks vismaz līdz 2019. gadam.

"Par spīti tūkstoš problēmām, esam ieguldījuši lielu darbu un panākuši to, ka līgums ir parakstīts," apstiprina Itālijas Automobiļu kluba (ACI) prezidents Andželo Stiči Damijani. "Ar to esam pārtraukuši runas, ka pēc 70 gadiem Itālija varētu zaudēt vienas no prestižākajām, vēsturiskākajām un fascinējošākajām autosacīkstēm pasaulē."

Tikmēr cits stāsts ir par Vācijas F1 posmu. Lai gan šī brīža čempioni ir komanda un pilots, kas nāk tieši no Vācijas, nākamgad šajā valstī F1 sacensības nenotiks, apstiprinājis Hokenheimas trases vadītājs Georgs Zeilers. Bernijs Eklstouns neesot spējis piedāvāt nosacījumus, kas izslēgtu jebkādus ekonomiska rakstura riskus, līdz ar to Hokenheima no posma rīkošanas atteikusies.

Tas arī nozīmē, ka nākamgad notiks tikai 20 posmi, nevis 21, kā tas bija šosezon.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...
Latest News, News Today, Breaking News India,...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 12:41, pirms 8 gadiem
kā? nu kā var germanija nebut f1 posma!? es hijeju!

  -1 [+] [-]

, 2016-11-30 13:39, pirms 8 gadiem
G-POWER rakstīja: kā? nu kā var germanija nebut f1 posma!? es hijeju!
Vācijā nav nekādas intereses par F1, neskatoties uz to, ka ir divi aktuālie pasaules čempji, neskatoties uz to, ka viņi brauc Ferrari un Mercedes. Pat vāciešiem ir vajadzīgs šovs, bet Feteļš un Rosbergs vēl nekad nav piedalījušies šovā kā galveno lomu izpildītāji, tikai statisti.
Savukārt Anglija un Holande šobrīd jūk prātā un fano par F1, Spa, Anglija izpārdota, jo Hamiltons un Verstapens ir galvenie šovmeņi 2016.sezonā. Bez viņiem F1 būtu wtcc līmenī, kad skatītāju nav, translācijas nav. Ja vēl brauktu Kobejaši, Montoya, tad F1 būtu skatāma visos posmos visos brīžos, jo cīņas notiktu gan peletona sākumā, gan vidū, gan arī aizmugurē. Un pa virsu atjaunot degvielas uzpildi, lai katrs var izlemt, kā plēst.
p.s. Beļģijā lētākās biļetes ir palikušas par eur 220.

     [+] [-]

, 2016-11-30 14:31, pirms 8 gadiem
trase bez action momenta! ripinās uz riņķi 53 apļus , gandrīz neviens nekad negļūdās šeit , tīra dzinēja trase