Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" boss: "Mums nav vēlēšanās ieguldīt F1 milzīgus resursus"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" boss: "Mums nav vēlēšanās ieguldīt F1 milzīgus resursus"
Foto: Motorsport.com

"Stellantis" izpilddirektors Karloss Tavaress atzinis, ka "Alfa Romeo" savu darāmo F1 čempionātā ir paveikusi uz sākot ar 2024. gadu startēs citās autosporta sacīkstēs.

Jau pirms paziņojuma par "Audi" un "Sauber" apvienošanos bija zināms, ka "Alfa Romeo" 2023. gada izskaņā beigs sadarbību ar šveiciešu F1 komandu. Līdzšinējos gados Itālijas autoražotājs bijis tās galvenais sponsors un komanda pašlaik nes "Alfa Romeo Racing" vārdu.

Galvenais mērķis itāļiem bija uzlabot savas pozīcijas ielas automobiļu tirgū, kas arī esot izdevies, skaidro "Alfa Romeo" mātes uzņēmuma boss. Tagad, kad tas ir paveikts, lielus līdzekļus ieguldīt tik dārgā sporta veidā kā "Formula 1" vairs neesot iemesla.

"Uz lietām jāskatās objektīvi," intervijā franču izdevumam "L'Equipe" sacīja Tavaress. "Sadarbību ar "Sauber" mēs ļoti labi izmantojām laikā, kad atgriezām mūsu zīmolu tirgū. Šodien zīmols ir ļoti ienesīgs un pilnībā atdzimst. Apstākļi mainās, un mums nemaz nav vēlēšanās ieguldīt F1 čempionātā tādus milzīgus resursus, ko iegulda daži no mūsu konkurentiem. Tāpēc mēs atklātā un labvēlīgā veidā atkāpjamies."

Tavaress arī atklāj, ka "Alfa Romeo" turpinās dalību autosacīkstēs, taču vēl nav izlemts, kurā čempionātā.

"Darbs šeit ir padarīts," viņš saka. "Turpmāk startēsim citā disciplīnā, bet vēl neesam izlēmuši, kurā. Žans-Filips Imparato, rūpnīcas vadītājs, iesniegs man savus priekšlikumus. Viens ir skaidrs - arī pēc 2023. gada, kad beigsies mūsu sadarbības līgums ar "Sauber" komandu, "Alfa Romeo" turpinās startēt autosportā. Ņemot vērā zīmola vēsturi, par to nav jāšaubās."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2022-10-31 00:50, pirms 2 gadiem
It kā gaidītas vēstis, bet... Vēl jau paliek nākamais gads. Kas nu būs ar komandu? Cerams, ka Zaubers atradīs kādu risinājumu, lai nenogrimtu līdz 2026.gadam, kad sāksies sadarbība ar Audi, un nebūs tā, ka viss apstāsies.

     [+] [-]

, 2022-10-31 09:48, pirms 2 gadiem
Nu audi tač neļaus tur visam nojukt - audi parasti lietas ņem nopietni ja tagad iet pa nopietno iekšā f1, tad tač neļaus tur kkam nobeukt dēļ tā, ka Sauber nevar galus savilkt divas sezonas. Ja vajadzēs, piešpricēs naudu, lai tās sezonas var novilkt un viss