Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pārspēj Verstapenu Singapūras GP pirmajā treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons pārspēj Verstapenu Singapūras GP pirmajā treniņā
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" pasaules čempionāts turpinās ar diviem posmiem Āzijā, pirmais no kuriem jau šajā nedēļas nogalē norisinās Singapūrā. Pirmajos treniņbraucienos ātrākais bija Lūiss Hamiltons, ar nelielu pārsvaru pārspējot sezonas līderi Maksu Verstapenu.

Singapūras posms atgriezies F1 kalendārā pirmo reizi kopš 2019. gada. Verstapens šajā ielu trasē vēl nav uzvarējis ne reizi, kamēr Hamiltons to paveicis četras reizes.

Pirmajā treniņsesijā tieši "Mercedes" pilots uzrādīja ātrāko rezultātu 1:43.033, kas Hamltona ļāva par 0.084 sekundēm uzveikt "Red Bull" braucēju. Aiz Verstapena ierindojās Šarls Leklērs, Serhio Peress, Džordžs Rasels un Karloss Sainss.

Rasels vienā no epizodēm 11. līkumā aizbrauca taisni un viegli ietriecās mīkstajā barjerā. Priekšējais antispārns šķietami pat nebija cietis, Rasels saviem spēkiem atgriezās trasē un aizbrauca uz boksiem.

Leklēram tikmēr sesijas pirmajā pusē bija problēmas ar "Ferrari" spēkrata bremzēm, taču vēlāk viņš sasniedza trešo rezultātu, zaudējot Hamiltonam 0.4 sekundes.

20 minūtes pirms treniņa beigām Lānsa Strola avārijas dēļ nācās izkārt sarkanos karogus. "Aston Martin" pilots piektajā līkumā ietriecās sienā. Jau pēc četrām minūtēm treniņš varēja turpināties.

Kvalifikācija Singapūrā notiks sestdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, bet sacensību starts tiks dots svētdien plkst. 15:00.

Singapūras GP pirmais treniņš:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.