Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots pārsteigts, ka Šūmahera karjera šogad varētu beigties

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots pārsteigts, ka Šūmahera karjera šogad varētu beigties
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 braucējs Hanss-Joahims Štuks ir neizpratnē, kāpēc "Haas" komandas vadītājs Ginters Šteiners vēlas Miku Šūmaheru nomainīt ar kādu citu pilotu. Viņš atzīst, ka 23 gadus vecais Šūmahers šobrīd nonācis ļoti bīstamā situācijā.

Šūmahers šogad aizvada otro sezonu F1 čempionātā un var apgalvot, ka, salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir progresējis. Tomēr Steiners atklāti atzinis, ka Mihaela Šūmahera dēls savu vietu varētu pazaudēt un kā iespējamie kandidāti uz to tiek minēti Niko Hilkenbergs un Daniels Rikjardo. "Haas" vēlme esot iegūt pieredzējušu un ātru braucēji.

"Es vienkārši nevaru saprast, kāpēc neviens ar viņu vēl nav noslēdzis līgumu," intervijā "Eurosport" sacīja 71 gadu vecais Štuks. "Steiners nedabūs tādu pilotu kā Lūiss Hamiltons. Miks ir labākais variants. Šobrīd viņš nonācis ārkārtīgi bīstamā situācijā. Tiklīdz tu esi ārā no "Formulas 1", tev vairs nav iespēja sevi pierādīt. Kā pilots tu pazudīsi ātrāk nekā spēj iedomāties."

Zināms arī, ka sadarbību ar Šūmaheru gatavojas izbeigt "Ferrari Driver Academy". Lai gan tas nozīmē, ka viņš vairs nebūs piesaistīts komandām, kurām savus motorus piegādā "Ferrari", daudz iespēju Šūmaheram neatliek. Faktiski vienīgais reālais variants ir kļūt par "Williams" pilotu, taču šī komanda sastāvā vēlas redzēt Niku de Vrīsu vai arī savas junioru programmas braucējs Loganu Sardžentu. Amerikānis šobrīd vēl startē F2 čempionātā un viņam nav visu nepieciešamo superlicences punktu.

"Domāju, ka viņš ir gatavs debijai," intervijā RTL teica "Williams" vadītājs Josts Kapito. "Jā, šobrīd viņam vēl pietrūkst dažu punktu, bet esmu drošs, ka viņš ir gatavs jebkurā gadījumā. Mēs neņemtu viņu tikai tādēļ, ka viņš ir amerikānis. Runa ir par to, ir viņš gatavs startēt F1 vai nav."

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news