Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo, visticamāk, nevarēs startēt arī nākamajos divos F1 posmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo, visticamāk, nevarēs startēt arī nākamajos divos F1 posmos
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Lai gan "Red Bull" vadītājs Kristians Horners pauda cerību, ka rokas traumu guvušais Daniels Rikjardo trasē atgriezīsies uz sacīkstēm Singapūrā, ne tik cerīgi ir noskaņots Helmuts Marko. Viņš atzīst, ka avārijā gūtais lūzums ir sarežģīts, tāpēc visticamāk "AlphaTauri" braucējam nāksies izlaist nākamos divus posmus.

Rikjardo avarēja Holandes GP otrajā treniņā, kad, izvairoties no Oskara Piastri "McLaren" mašīnas, ietriecās barjerā. Lai gan trieciens šķietami nebija liels, sportists spēcīgi atsita kreiso roku pret stūri, kā rezultātā tika iegūts metakarpālais lūzums.

"Diemžēl lūzums ir sarežģīts," intervijā "Sky Sports Deutschland" atklāja "Red Bull" pilotu programmas vadītājs Marko. "Tas nav vienkāršs lūzums. Visticamāk, Daniels izlaidīs arī nākamās divas sacīkstes Moncā un Singapūrā. Vēl jāsaņem apstiprinājums no ārsta, bet iespēja, ka viņš startēs kādā no nākamajiem diviem posmiem, izskatās slikta."

Svētdienas rītā Rikjardo jau tika veikta operācija un pilots sociālajos tīklos ziņoja, ka tā bijusi veiksmīga.

Nedēļas nogales turpinājumā Zandvortas trasē Rikjardo aizvietoja rezerves braucējs Liams Lavsons, kurš F1 debijas sacīkstē sarežģītos apstākļos izcīnīja 13. vietu. Turklāt viņam izdevās ierindoties augstāk par otru "AlphaTauri" komandas braucēju Juki Cunodu.

"Sacīkste bija diezgan haotiska, visu noteica laikapstākļi," pēc sacensībām stāstīja Lavsons. "Lietus sākās jau tad, kad gatavojāmies startam, un sajūta nebija tā labākā. Pēc tam sacīkstes gaitā apguvu ļoti daudz. Pirmā sacīkstes daļa man nebija tā labākā. Daudz laika zaudēju pitstopā un saņēmu sodu par manevru pret Kevinu Magnusenu. Tā ir daļa no spēles. Sacīkstes otrajā daļā ar mīkstajām un arī vidēji slapjā laika riepām brīvā trasē sajūtas kļuva labākas. Jutos daudz komfortablāk nekā dienu iepriekš. Kad atskatos uz visu, ir lietas, ko gribētu izdarīt labāk, bet kopumā esmu apmierināts."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs