Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Domenikali: "Formula 1 ir savu lielāko pārmaiņu priekšā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Domenikali: "Formula 1 ir savu lielāko pārmaiņu priekšā"
Stefano Domenikali
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali ir pārliecināts, ka nākamajā sezonā, kad Formula 1 piedzīvos savas lielākās pārmaiņas kopš ilgiem laikiem, ievērojami varētu mainīties komandu spēku samēri.

Pēdējo reizi tehniskajos noteikumos lielākās izmaiņas tika veiktas pirms 2009. gada sezonas un togad F1 trasēs sāka dominēt "Brawn" komanda, kas tika izveidota uz "Honda" bāzes, bet vēlāk pārtapa par "Mercedes" vienību. Tāpat togad no vidusmēra komandas par vienu no ātrākajām kļuva "Red Bull", kas sākot ar 2010. gadu jau sāka dominēt Formulā 1.

Tā kā nākošgad komandas sāks izmantot pilnīgi atšķirīgus motorus un jaunas enerģijas atjaunošanas sistēmas, arī kopumā mašīnu dizains ievērojami mainīsies.

"Visas vadošās komandas saprot, ka gadījumā, ja ir vēlēšanās kļūt par vienu no 2014. gada vadošajiem spēkiem, visai ātri jāsāk pārnest visus resursus jaunās mašīnas gatavošanā," intervijā "f1.com" stāsta Domenikali. "Es paredzu, ka nākamajā sezonā redzēsim lielus pārsteigumus, ja runājam par komandu spēku samēriem. Cik es atceros, tik lielas pārmaiņas Formulu 1 vēl nekad nav skārušas. Ir vitāli svarīgi visu izdarīt pareizi, citādi kļūsi par zaudētāju."

"Ferrari" komanda darbu pie pašreizējās mašīnas plāno beigt septembrī, kad ar pilnu sparu visi resursi tiks novirzīti 2014. gada auto izstrādei: "Septembris ir tas mēnesis, kad mēs sāksim visus spēkus pamazām virzīt uz 2014. gada projektu, kas ir ļoti sarežģīts. Septembra beigās jau visi strādās pie jaunās mašīnas, taču daudz kas arī atkarīgs no situācijas šī gada čempionāta kopvērtējumā."

Domenikali arī apstiprina, ka nākamajā posmā Moncā komanda vēl nesniegs paziņojumu par to, kuri divi piloti startēs "Ferrari" sastāvā 2014. gada sezonā, lai gan tieši Itālijas "Grand Prix" nedēļas nogales parasti tiek izmantotas ļoti svarīgu ziņu pavēstīšanai.

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...
Formula 1® - The Official F1® Website

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-30 20:33, pirms 11 gadiem
Interesanti cik ļoti mainīsies dizains/izskats. Atceros, ka 2009.gads bija neglīto pīlēnu parāde

  +1 [+] [-]

, 2013-08-30 20:35, pirms 11 gadiem
Ko tad citu viņš varētu teikt, ka pēdējos gadus Ferrari, par spīti tradīcijām, budžetu un top klases pilotiem nespēj izcīnīt titulus. Lai ko citi teiktu, manuprāt, tieši komadnas vadība ir tā, kas būtu vainojama pie Ferrari problēmām.
Tas tikai pierāda to, ka ar naudu visu nopirkt nevar. Tad, kad Ferrari dominēja, visi panākumi balstījās uz Šumahera, Toda un Brauna pleciem (tā kā tagad ir ar RedBull - Vetels, Ņūvijs un Horners). Ne jau koncerns un nauda izcīna titulus, bet gan cilvēki.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-30 20:38, pirms 11 gadiem
familyguy rakstīja: Interesanti cik ļoti mainīsies dizains/izskats. Atceros, ka 2009.gads bija neglīto pīlēnu parāde
2009. gadā mainīja izskatu, jo tika ievērojami mainīti formulu aerodinamikas noteikumi. Savukārt, 2014. gadā tik lielas izmaiņas aerodinamikas noteikumos nav paredzētas. Drīzāk formulas dizainu varētu ietekmēt jauno elementu (piemēram, jaunā KERS sistēma) ieviešana.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-30 21:06, pirms 11 gadiem
Papuasu iekšlietu ministrs rakstīja: F1 pārmaiņas būs tikai tad, kad veco Ērmiju savāks kaulainā.
Desmitniekā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-01 12:31, pirms 11 gadiem
Georgs17 rakstīja: 2009. gadā mainīja izskatu, jo tika ievērojami mainīti formulu aerodinamikas noteikumi. Savukārt, 2014. gadā tik lielas izmaiņas aerodinamikas noteikumos nav paredzētas. Drīzāk formulas dizainu varētu ietekmēt jauno elementu (piemēram, jaunā KERS sistēma) ieviešana.
Man gan liekas, ka, ja mainīsies dizains, tad tas būs dēļ sliku riepām....