Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pjastri: "Man nebija, ko likt pretī Verstapena ātrumam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pjastri: "Man nebija, ko likt pretī Verstapena ātrumam"
Foto: f1.com

Lai gan Oskars Pjastri atzinis, ka Beļģijas GP sprinta sacīkstē nobrauktos karjeras pirmos apļus vadībā nekad neaizmirsīs, Maksa Verstapena pārspēkam viņam neesot bijis ko likt pretī. Pjērs Gazlī tikmēr atzina, ka redzamības dēļ sacīkste bijusi īpaši bīstama.

Pjastri pirmie apļi līdera godā

Žūstošajā trasē braukšana sākās aiz drošības mašīnas, bet, kad tā devās malā, puse no pilotiem iebrauca boksos, lai slapjā laika riepas nomainītu pret vidēji slapjam laikam piemērotām. "McLaren" pilots Pjastri bija viens no viņiem. Verstapens pitstopu veica apli vēlāk un mazliet aizkavējās, lai nepiedzīvotu sadursmi ar Lando Norisu, kurš tajā brīdī pa boksu celiņu brauca garām. Rezultātā Pjastri kļuva par līderi un saglabāja pirmo vietu, kad avarēja Fernando Alonso un trasē atgriezās drošības auto. Sacīkstei atsākoties, Verstapens garajā "Kemmel" taisnē pārliecinoši apdzina Pjastri un guva uzvaru, bet F1 sezonas debitants finišēja otrais.

"Mēs izmēģinājām visu, ko varējām," stāsta austrāliešu pilots Pjastri. "Veicām pitstopu, kad trasē izbrauca drošības mašīna un dažus apļus bijām vadībā, taču mums nebija, ko likt Maksam pretī. Cerēju, ka drošības mašīna nostrādās manā labā, jo būs atlicis mazāk apļu, ko jānobrauc, lai aizstāvētu pozīciju. Pirmajā līkumā izskatījās, ka esmu veicis labu restartu, bet pēc "Eau Rouge" viņš jau bija man cieši klāt. Taisnē nespēju viņu noturēt aizmugurē. Ja neskaita Maksa ātrumu, mūsu temps bija ļoti labs, tāpēc jāpateicas komandai. Pēdējās trīs nedēļas bijušas īpašas, ja salīdzina, kur bijām pirms tam. Lai nokļūtu visiem priekšā, vēl darāms darbs. Tomēr ir daudz jaukāk, ka vari cīnīties par šādām pozīcijām un aizvadīt vadībā pirmos apļus - šo dienu es nekad neaizmirsīšu."

Verstapens skaidro savu stratēģiju

Lai gan Verstapens tādā veidā zaudēja līderpozīciju, viņš aizstāv "Red Bull" stratēģu lēmumu nedoties pitstopā uzreiz pēc drošības mašīnas došanās malā. Turklāt, ja boksos būtu iebraukuši visi, sāktos vēl lielāks haoss un katram braucējam būtu jāgaida, kamēr jaunas riepas saņem priekšā esošais komandas biedrs.

"Manuprāt, šis bija drošāks lēmums," stratēģiju skaidro Verstapens. "Es varēju braukt boksos uzreiz, bet tad mani varētu aizkavēt citas mašīnas. Trasē varētu atgriezties drošības auto un tad es zaudētu pamatīgi. Tāpēc neiebildu, ka paliku trasē. Lai gan vienu pozīciju zaudēju, zināju, ka esam ātri. Domāju, jūs redzējāt, kas bija, kad uzlikām vidēji slapjā laika riepas. Mēs burtiski lidojām."

Gazlī nejutās droši

Verstapens uzskata, ka bijis pietiekoši droši uzsākt sacīksi pēc pieciem apļiem, kas tika nobraukti aiz drošības auto. Šim viedoklim nepiekrīt Pjērs Gazlī - pēc boksu apmeklējumiem "Alpine" pilots bija pakāpies uz trešo vietu un tajā arī finišēja, taču sūdzējās par redzamību.

"Balstoties uz līdzšinējiem izteikumiem, man ir pretējs viedoklis Maksam," pēc sacīkstes teica Gazlī. "Protams, tu vari izteikties tikai par savu pozīciju un es tobrīd aiz drošības mašīnas biju sestais. Kad esi pirmais vai otrais, redzamība ir daudz labāka. Protams, tas ir tikai mans viedoklis, tāpēc būtu jāaptaujā visi 20 piloti, bet personīgi es neko nevarēju redzēt. Ja Makss vai Oskars taisnē būtu avarējuši un paliktu trasē, es uztriektos tieši virsū. Nevarēju saskatīt pat to, kas notiek desmit vai 20 metrus priekšā. Atlika tikai cerēt uz labāko, bet es nejutos droši. Un stāsts nav par to, cik slapja bija trase, jo jau no pirmā apļa tajā bija iespējams sacensties, bet runa ir par redzamību. Šļakatas no mūsdienu mašīnām ir ļoti lielas un ūdens vienkārši ilgi paliek gaisā. Varu tikai iztēloties, cik slikti bija tiem, kas brauc pa aizmuguri."

Sprinta sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=2Zf...

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs