Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA noraida "Ferrari" protestu, Peress saglabā uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA noraida "Ferrari" protestu, Peress saglabā uzvaru
Monako GP pjedestāls. Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nav apmierinājusi "Ferrari" komandas iesniegto protestu par abiem "Red Bull" pilotiem, līdz ar to Serhio Peress ir saglabājis izcīnīto uzvaru, bet Makss Verstapens - trešo vietu.

Jau ziņojām, ka "Ferrari" iesniedza FIA protestu, ņemot vērā, ka abi "Red Bull" braucēji pēc pitstopu veikšanas uzbrauca dzeltenajai līnijai boksu celiņa izejā, taču par to netika sodīti.

Abu komandu pārstāvji bija izaukti pie tiesnešiem uz noklausīšanos. "Ferrari" nebija mierā, ka piloti ar kreiso priekšējo reiteni pārbrauca pāri dzeltenajai līnijai, taču "Red Bull" norādīja, ka mašīna aizvien palikusi līnijas labajā pusē, kā to pieprasa FIA Starptautiskais sporta kodekss. FIA piekrita "Red Bull" argumentam, izskaidrojot, ka punkts, kura pārkāpšanu saskatīja "Ferrari", nosaka aizliegumu mašīnai pilnībā šķērsot dzelteno līniju.

Līdz ar to Peress saglabājis uzvaru, kas viņam ir jau trešā visā F1 karjerā un pirmā Monako trasē. Viņš arī kļuvis par pirmo meksikāni, kuram visā čempionāta vēsturē ir izdevies uzvarēt Monako posmā.

"Šis ir sapņa piepildījums," atzīst Peress. "Katrs pilots sapņo par uzvaru šajā trasē. Neskaitot māju posmu, šeit gūtā uzvara ir vissvarīgākā. Ar riepām, kas bija nodilušas, nebija viegli noturēt Karlosu Sainsu aiz muguras. Esmu ļoti, ļoti laimīgs."

F1 sezonas kopvērtējumā pēc šī posma Verstapens joprojām ir līderis, par deviņiem punktiem pārspējot Šarlu Leklēru, kurš šoreiz palika ceturtais. Peress pēc šī panākuma ir trešais, tikai 15 punktus aiz vadībā esošā komandas biedra.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-30 11:33, pirms 2 gadiem
Labi, tagad visiem ir skaidrojums, un visi bez izņēmuma brauks virsū līnijai ar vienu riteni, jo ir trases, kur tas dod priekšrocības, piemēram, SPA.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-30 12:06, pirms 2 gadiem
nezinu pilnīgi precīzus noteikumus, bet komentētāji vienmēr teikuši, ka nedrīkst šķērsot līniju... neatceros, ka kāds kādreiz būtu kaut ko minējis par uzbraukšanu līnijai... vienīgais izņēmums, kur drīkst šķērsot boksu celiņa līniju, ir Brazīlijā, jo tur tā līnija ir tieši ideālās trajektorijas ceļā...

Tieši tas pats par to līniju šķērsoņanu ir arī par izbraukšanu ārpus trases robežām - kamēr tu kaut milimetru esi uz baltās trases norobežojuma līnijas, tikmēr tu vēl skaities trasē, bet tiklīdz tu par milimetru esi pāri šai līnijai, tā tu saņem brīdinājumu par trases robežu pārkāpšanu...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-30 12:11, pirms 2 gadiem
trases robežu šķērsošanas gadījumā gan tu drīksti ar visu mašīnu jau būt pāri baltajai līnijai un tikai ar iekšējām riepām kaut nedaudz tev ir jābūt uz līnijas...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-30 12:18, pirms 2 gadiem
Ja trase būtu Latvijā, tur sen būtu salikti staķīši

  -1 [+] [-]

, 2022-05-30 12:32, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Labi, tagad visiem ir skaidrojums, un visi bez izņēmuma brauks virsū līnijai ar vienu riteni, jo ir trases, kur tas dod priekšrocības, piemēram, SPA.
jap un nedod Dievs FIA kaut vārdiņu bildīs, uzreiz šo gadījumu paceļam.

     [+] [-]

, 2022-05-30 13:15, pirms 2 gadiem
Interesanti, kāpēc Binotto negāja pie tiesnešiem ar priekšlikumu sodīt Leklēru, kad šo kvalifikācijā iesauca uz obligāto svēršanos un šis pabrauca garām (beigās tiekot atstumts atpakaļ uz svariem). Pēc noteikumu grāmatas, tas ir sods. Tad klusēja

     [+] [-]

, 2022-05-30 13:38, pirms 2 gadiem
zata rakstīja: Interesanti, kāpēc Binotto negāja pie tiesnešiem ar priekšlikumu sodīt Leklēru, kad šo kvalifikācijā iesauca uz obligāto svēršanos un šis pabrauca garām (beigās tiekot atstumts atpakaļ uz svariem). Pēc noteikumu grāmatas, tas ir sods. Tad klusēja
Tas nav sods. Sods pienāktos tad, ja Leklērs jau būtu iebraucis savā pit-box, bet tā kā viņš vēl līdz savai garāžai nebija ticis, tad komandai bija tiesības viņu aizstumt uz svēršanos... tā vismaz komentātāji teica..

     [+] [-]

, 2022-05-30 13:56, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Tas nav sods. Sods pienāktos tad, ja Leklērs jau būtu iebraucis savā pit-box, bet tā kā viņš vēl līdz savai garāžai nebija ticis, tad komandai bija tiesības viņu aizstumt uz svēršanos... tā vismaz komentātāji teica..
Man šķiet, ka tā gan nav, bet es arī neesmu 100% drošs, vairāk atsaucos uz lasītā. Kā jau vienmēr, vienā vietā saka - ir sods, otrā - nav. Lai nu paliek, es tāpat esmu pret šādiem sodiem, gan vienā, gan otrā gadījumā. Nodarītie pārkāpumi nekādu būtisku, pat ne-būtisku ieguvumu nedod.

     [+] [-]

, 2022-05-30 14:34, pirms 2 gadiem
zata rakstīja: Man šķiet, ka tā gan nav, bet es arī neesmu 100% drošs, vairāk atsaucos uz lasītā. Kā jau vienmēr, vienā vietā saka - ir sods, otrā - nav. Lai nu paliek, es tāpat esmu pret šādiem sodiem, gan vienā, gan otrā gadījumā. Nodarītie pārkāpumi nekādu būtisku, pat ne-būtisku ieguvumu nedod.
Cik zinu, tad par paša braukšanu boksos atpakaļgaitā diskvalificē. Ja tevi stumj, tad ir ok, bet tu nedrīksti pats dot atpakaļgaitā.