Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Neviens cits pilots ar tādiem bojājumiem nebūtu turpinājis cīņu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Neviens cits pilots ar tādiem bojājumiem nebūtu turpinājis cīņu"
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

"McLaren" pilots Fernando Alonso atzīst, ka svētdien Azerbaidžānā, Baku trasē aizvadījis savas karjeras labākās sacensības. Lai gan tika gūta vien septītā vieta, sportists uzskata, ka ar tādiem mašīnas bojājumiem, kādus viņš ieguva pirmajā aplī, jebkurš cits pilots būtu izstājies un cīņu neturpinātu.

Alonso bija spiests braukt boksos pēc sadursmes ar Sergeja Sirotkina "Williams" formulu. Nokļūstot pie mehāniķiem, Alonso mašīnai vairs nebija vesela neviena no labās puses riepām, tāpat bija bojāts priekšējais antispārns un spēkrata grīda. Divkārtējais F1 čempions tomēr atgriezās trasē un pat aizcīnījās līdz septītajai vietai, līdz ar to punktus guvis visos aizvadītajos 2018. gada posmos.

"Ļoti trakas sacīkstes," atzīst Alonso. "Iegūta vēl viena septītā vieta, bet šodienas rezultāts ir gūts ar neatlaidību un lepnumu, jo nedomāju, ka kāds cits pilots vispār būtu aizbraucis līdz boksiem. Viņi būtu apstājušies trases malā un, pat, ja tiktu līdz boksiem, izstātos tur. Tikmēr mēs neizstājāmies un turpinājām cīņu par katru sekundes desmitdaļu, katru apli veicot tuvu trases sienām. Domāju, ka šīs bija manas dzīves labākās sacīkstes."

Jau trīs posmos pēc kārtas Alonso finišējis septītais, bet, pateicoties stabilitātei, F1 kopvērtējumā veterāns ieņem sesto pozīciju.

"Aizvadīju vienas no pēdējā laika labākajām sacīkstēm, iespējams, labākās visā karjerā," viņš turpina. "Līdz boksiem tiku pateicoties brīnumam. Man nebija divu riepu, nedarbojās priekšējais antispārns un bija sabojāta grīda. Viņi nomainīja riteņus, bet ziņoja, ka mašīna ir būtiski bojāta, tāpēc prognozēju, ka finišu nesasniegšu vai arī būšu ļoti lēns. Tomēr sāku apdzīt citus un drošības mašīna palīdzēja iegūt vēl vairākas pozīcijas."

Pirmajā desmitniekā tika arī Alonso komandas biedrs Stofels Vandūrns, kurš guva devīto vietu, līdz ar to jau trešo reizi notikušo četru posmu laikā punktus izcīnīja abi "McLaren" piloti.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-30 14:34, pirms 6 gadiem
Neviens cits pilots ar tik milzīgu galvu vispār F1 nebrauktu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-30 20:55, pirms 6 gadiem
kaut kāds progress Makiem tomēr ir