Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoija kritizē Formula 1 sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija kritizē Formula 1 sacīkstes
Huans Pablo Montoija
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bijušais "Williams" un "McLaren" pilots Huans Pablo Montoija veltījis asu kritiku Formula 1 čempionātam, sakot, ka no pilotiem šajās sacīkstēs ir atkarīgs maz kas.

Montoija no F1 čempionāta burtiski aizbēga neilgi pirms 2006. gada sezonas beigām, ilgu laiku startēja NASCAR, bet šogad atgriezies formulās un piedalās IndyCar čempionātā. 38 gadus vecais braucējs esot atradis laiku starp sacensībām Longbīčā un Alabamā, lai paskatītos Ķīnā notikušo F1 posmu.

"Noskatījos piecus apļus un izslēdzu televizoru," stāsta septiņu F1 posmu uzvarētājs.

Viņš atzīst, ka šīs sacīkstes neesot šķitušas gana aizraujošas, turklāt kolumbietis arī nav sajūsmā par jaunajiem, daudz klusākajiem motoriem. Viņš atzīst, ka IndyCar gluži vienkārši ir labākas sacīkstes.

"Tam nav nekāda sakara ar F1 noteikumu izmaiņām," viņš saka. "Formula 1 vienmēr ir bijusi ļoti tehniska. Pilots ir ļoti atkarīgs no mašīnas. Vai tiešām jūs domājat, ka Fetels un Alonso ir aizmirsuši kā jābrauc? Tiem, kas nebrauc "Mercedes" komandā, vienkārši nav paveicies. Un šogad nekas daudz arī nemainīsies."

Tāpat Montoija nesen kādā intervijā izteicās, ka viņam nepatīk DRS sistēma, sakot, ka tas būtu tāpat kā Pikaso iedot "Photoshop".

"Kā braucējam man tas nepatīk, jo DRS padara apdzīšanu pārāk vieglu," viņš saka. "Atliek tikai piebraukt tuvāk par vienu sekundi, nospiest pogu un pabraukt garām. Skatītājiem tas ir lieliski. Jautājums ir par to, ko mēs gribam šajā sportā redzēt? DRS bez šaubām šovu padara labāku."

Montoija gan, šķiet, ir piemirsis, ka gandrīz identiska sistēma ("push-to-pass") pastāv arī IndyCar formulām, kad, nospiežot pogu, uz noteiktu laiku apgādā sacīkšu auto ar papildus jaudu, un ir paredzēta tieši apdzīšanu veikšanai.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -1 [+] [-]

, 2014-04-30 08:27, pirms 10 gadiem
Shim chalim kaut kas ljoti saap.....laikam nepiepildiitais sapnis truukst un tgd saacis nolikt savu ieprieksheejo darba vietu!!!

     [+] [-]

, 2014-04-30 08:52, pirms 10 gadiem
fans81 rakstīja: Shim chalim kaut kas ljoti saap.....laikam nepiepildiitais sapnis truukst un tgd saacis nolikt savu ieprieksheejo darba vietu!!!
A ko viņš nepareizu pateica?

     [+] [-]

, 2014-04-30 08:53, pirms 10 gadiem
To es jau sapratu, kad Hils aizgāja uz vājāku komandu un nevarēja pietuvoties saviem rezultātiem. Maīna tur izšķir visu, tapēc ar vairs neskatos F1

     [+] [-]

, 2014-04-30 10:05, pirms 10 gadiem
Autors pareizi pateica tikai vienu - ir push to pass poga. Tā nav analoģija ar DRS!!! Push to pass pogas analogs ir KERS un ERS sistēma, kuru var spaidīt kā gribi noteiktu laiku vienā aplī!!! Tik daudz jau nu autoram vajadzēja zināt.
Un push to pass ir daudzos sacīkšu seriālos, kuru var nospiest uz noteiktu laiku vai noteiktu skaitu reizes, un iegūt papildus jaudu - taču tāda paša opcija ir arī priekšā braucošajam.
Savukārt DRS var nospiest tikai tas, kas atpaliek no priekšā braucošā ne vairāk kā 1 sekundi un var spiest kaut vai visus atļautos apļus.
Piemēram, VW Shirocco kausā ir 15 vai 16 reizes atļauts spiest papildus jaudu un spied kad gribi.
DRS ir Ferrari lobēta sistēma, kuras neesamība noraka iespēju Alonso vinnēt trešo titulu, jo nespēja apdzīt Petrovu.

     [+] [-]

, 2014-04-30 10:36, pirms 10 gadiem
Montoija gan, šķiet, ir piemirsis, ka gandrīz identiska sistēma ("push-to-pass") pastāv arī IndyCar formulām, kad, nospiežot pogu, uz noteiktu laiku apgādā sacīkšu auto ar papildus jaudu, un ir paredzēta tieši apdzīšanu veikšanai.
Salīdzināja pirkstu ar p*****. F1 ar ir poga, kas ļauj motoram palielināt tā jaudu uz zināmu laiku.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-30 11:44, pirms 10 gadiem
Vairak vai mazak F-1 kritize visi bijusie piloti, bet Montoija ipasi, tiesam calim nedaudz kremt, jo vienmer pietruka lidz titulam, kas galveno kart bija del masinas, tapec tads naids pret F-1.