Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais FIA prezidents Moslijs izdarījis pašnāvību

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais FIA prezidents Moslijs izdarījis pašnāvību
Makss Moslijs

Pagājušā gada maijā 81 gada vecumā mira Makss Moslijs, kurš pirms tam daudzus gadus vadīja Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Tiesa izskatījusi apstākļus, un tagad oficiāli apstiprināts, ka Moslijs pats atņēmis sev dzīvību, pielietojot šaujamieroci.

FIA prezidenta amatā Moslijs bija no 1993. līdz 2009. gadam, un viņa vadībā tika īpaši daudz panākts autosacīkšu drošības jomā. Pagājušā gada 23. maijā Moslija mirstīgās atliekas tika atrastas viņa mājās Londonā, taču sīkākas detaļas par nāves iemeslu publiski netika sniegtas.

2019. gadā Moslijam tika atklāts limfātiskais vēzis, un viņš saņēma paliatīvo aprūpi. Moslijs zināja, ka līdz dzīves beigām nav atlicis daudz.

Vestminsteres tiesā tikusi izskatīta lieta par Moslija nāvi. Tagad kļuvis zināms, ka Moslijs nošāvies savā gultā, bet pirms tam atstājis pirmsnāves vēstuli.

"Viņš bija ārkārtīgi noraizējies, jo viņa dzīves kvalitāte bija kļuvusi slikta, un tas viņam lika justies neērti," skaidro Mosliju ārstējošais ārsts. "Iepriekš viņš arī man un citiem mūsu komandas ārstiem tika izpaudis ideju par pašnāvību."

Moslijs savulaik strādāja par juristu un pats bija sacīkšu braucējs amatieru līmenī. 1969. gadā kopā ar vēl trim cilvēkiem viņš dibināja "March" komandu, kas F1 čempionātā guva trīs uzvaras, bet krietni lielākus panākumus sasniedza zemākās formulu kategorijās. 1977. gadā Moslijs no komandas aizgāja un kopā ar Berniju Eklstounu sāka vadīt F1 ražotāju asociāciju (FOCA). 1982. gadā viņš nolēma arī šim karjeras posmam likt punktu un izmēģināja laimi politikā. pēc dažiem gadiem viņš atgriezās, uzsākot darbu FIA. 1993. gada oktobrī Moslijs kļuva par FIA prezidentu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...