Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brīdina nepārvērst F1 čempionātu par "IndyCar"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brīdina nepārvērst F1 čempionātu par "IndyCar"
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

"Force India" operāciju vadītājs Otmars Šafnauers brīdinājis F1 vadību nepieņemt tādus noteikumus, kas ļauj vienām komandai pārāk daudz savu tehnoloģiju pārdot citām, jo rezultātā čempionāts var pārvērsties par kaut ko līdzīgu "IndyCar", kur komandas startē ar līdzīgām šasijām un dzinējiem.

Spraigas diskusijas par šo jautājumu sākās pēc tam, kad Austrālijas F1 posmā ar neierasti labu ātrumu pārsteidza "Haas" komanda, kas sākusi tehnisko sadarbību ar "Ferrari". Daži konkurenti izteikuši bažas, ka "Ferrari" rūpnīca, iespējams, pārdevusi "Haas" pārāk daudz gatavus risinājumus.

"Tas pilnībā mainītu "Formulu 1", ja pēkšņi varētu nopirkt kādas citas komandas mašīnu," brīdina Šafnauers. "Ja tas tiks pieļauts, iznākumā būsim līdzās "IndyCar". Ja viens konstruktors izgatavos labāko mašīnu, visi gribēs to pirkt, bet viņi to, iespējams, gribēs pārdot, jo zinās, ka attīstības jomā ir soli priekšā un tāpat spēs uzvarēt. Tad mums būs "IndyCar" tipa čempionāts, taču "Formula 1" nekas nav tāda bijusi. Nav tā, ka "IndyCar" būtu slikts čempionāts, vienkārši tas ir kaut kas pavisam cits."

F1 īpašniece "Liberty Media" izteikusi vēlmi standartizēt daļu no detaļām, lai samazinātu komandu tēriņus, tomēr nav skaidrs, par kādiem tehniskajiem risinājumiem varētu būt runa. Piektdienā pirms Bahreinas F1 posma komandām tiks prezentētas jaunākās idejas un skatījums uz čempionāta nākotni, līdz ar to jau pavisam drīz būs zināms vairāk.

Izmantotie resursi:
Google

  +2 [+] [-]

, 2018-03-30 11:05, pirms 7 gadiem
jācer, ka nesaplsīs f1 viņi

  -1 [+] [-]

, 2018-03-30 12:28, pirms 7 gadiem
kungs rakstīja: jācer, ka nesaplsīs f1 viņi
Viss sen jau ir sačakarēts un sliktāk domāju vairs nevar būt, ja gonkā ir jātaupa dzinējs un degviela tad tas viss paliek ļoti neskatāmi, turklāt ar maksligiem drs, kuri pat vairs tagad nelīdz, jo ar visiem super atļautajiem aerodinamikas risinajumiem pat nevar vairs formula aizmugurē noturēties

     [+] [-]

, 2018-03-30 14:22, pirms 7 gadiem
KaraLis rakstīja: Viss sen jau ir sačakarēts un sliktāk domāju vairs nevar būt, ja gonkā ir jātaupa dzinējs un degviela tad tas viss paliek ļoti neskatāmi, turklāt ar maksligiem drs, kuri pat vairs tagad nelīdz, jo ar visiem super atļautajiem aerodinamikas risinajumiem pat nevar vairs formula aizmugurē noturēties
atceries, ka F1 jau radās - būvējot krutākus auto, sacenšoties un sacenšoties garažās piesaistot labākos pilotus un to nevajag sačakarēt.

ir pilna pasaule ar mono seriāliem - sēdi un skaties.. f3, f2, visādi lamborgini utt..

     [+] [-]

, 2018-03-30 15:00, pirms 7 gadiem
Man šie jaunie F1 īpašnieki arvien vairāk sāk nepatikt. Tagad parādās tas, kas šiem bija zem ādas. Labāk būtu vecais Bērnijs pie stūres palicis. Par stulbo "izgudrojumu" nobraukt visu sezonu ar 3 dzinējiem jau minēju agrāk, bet nu potenciālā F1 padarīšana par Indycar būtu vēl lielāka traģēdija, kas varētu notikt. Ja tiešām šāds scenārijs piepildīsies, F1 faktiski būs mirusi un Ferrari + Mercedes & Co atliks tikai 1 iespēja - būvēt augšā jaunu čempi, par jau runāts arī ir.

     [+] [-]

, 2018-03-30 15:15, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Man šie jaunie F1 īpašnieki arvien vairāk sāk nepatikt. Tagad parādās tas, kas šiem bija zem ādas. Labāk būtu vecais Bērnijs pie stūres palicis. Par stulbo "izgudrojumu" nobraukt visu sezonu ar 3 dzinējiem jau minēju agrāk, bet nu potenciālā F1 padarīšana par Indycar būtu vēl lielāka traģēdija, kas varētu notikt. Ja tiešām šāds scenārijs piepildīsies, F1 faktiski būs mirusi un Ferrari + Mercedes & Co atliks tikai 1 iespēja - būvēt augšā jaunu čempi, par jau runāts arī ir.
Ja būtu palicis Bērnijs tev es varu saderēt ka Tagad būtu Elektrodzinēji, lai gan uz to visu jau kādu laiku iet

     [+] [-]

, 2018-03-30 16:19, pirms 7 gadiem
"Liberty Media" ir amerikāņ un amerikāņi ir lieli meistari taisīt komercializētus, lētus izklaides šovus. F1 par tādu arī kļūs