Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Mūsu motori ir sasnieguši "Mercedes" un "Ferrari" līmeni"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Mūsu motori ir sasnieguši "Mercedes" un "Ferrari" līmeni"
Foto: Red Bull Content Pool

Kamēr daudzi šaubās par "Red Bull" komandas izredzēm ar "Honda" dzinējiem sasniegt augstus rezultātus, Helmuts Marko paziņojis, ka šobrīd tie jau esot tikpat spēcīgi kā "Mercedes" un "Ferrari".

Trīs sezonas "Honda" dzinējus izmantoja "McLaren", taču sadarbība izvērsās nesekmīga, jo motori izrādījās pārāk vāji un neizturīgi, lai sasniegtu labus rezultātus. Pērn ar "Honda" startēja "Toro Rosso" vienība un bija jūtams progress, taču ne tik liels, lai kādu ievērojami pārsteigtu. Šogad "Honda" ar saviem dzinējiem apgādās arī pērnā gada trešo spēcīgāko F1 komandu "Red Bull".

"Iegūtie skaitļi padara mūs ļoti optimistiskus," stāsta "Red Bull" konsultants Marko. "Šobrīd "Honda" dzinēji jau ir pārspējuši "Renault" savā veiktspējā. Ja salīdzinām mūsu GPS datus ar tiem, ko piegādājusi "Honda", mēs būsim "Mercedes" un "Ferrari" līmenī. Protams, arī viņi nesnauž, tomēr, ja esi bijis tik augstā līmenī, ievērojami lēcieni attīstībā nav iespējami."

Makss Verstapens tikmēr uzskata, ka viņam varētu būt iespēja beidzot sacensties par F1 titulu, taču tikai tādā gadījumā, ja jau ar pirmajiem posmiem "Red Bull" un "Honda" sadarbība strādās kā labs mehānisms.

"Mums jāparūpējas, lai jau pašā sākumā varam būt tuvāk šīm komandām nekā līdz šim, tad cīņa ar viņiem varētu notikt ātrāk," komentējot iespējas sacensties ar "Mercedes" un "Ferrari" pilotiem, saka Verstapens. "Šķiet, ka mašīnu sezonas gaitā spējam veiksmīgi attīstīt, kas palīdzēja sasniegt labus rezultātus pagājušās sezonas beigās un arī citus gadus bijis līdzīgi. Vienkārši tagad tas jāpaveic ātrāk nekā uz sezonas beigu daļu."

Jaunais "Red Bull" pilots Pjērs Gaslī arī ir pozitīvi noskaņots: ""Honda" strādā patiešām smagi. Viņi ļoti vēlas no šīs situācijas iegūt labāko. Protams, mums jādod viņiem laiks. Ir ārkārtīgi grūti noķert "Mercedes" un "Ferrari", bet lēnām viņi tam tuvojas."

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News