Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavs: "Sirotkinu nolīgām, jo labāka pilota par viņu nebija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavs: "Sirotkinu nolīgām, jo labāka pilota par viņu nebija"
Sergejs Sirotkins
Foto: Williams F1 Team

"Williams" tehniskais direktors Pedijs Lavs atzīst, ka krievu pilotu Sergeju Sirotkinu nolemts nolīgt, jo tobrīd neviens labāks par viņu nebija pieejams. Kā zināms, uz vakanto vietu pretendēja arī Roberts Kubica un Pols di Resta, kamēr citi tika atsijāti vēl pirms tam.

Lai gan Sirotkins guvis uzvaras "GP2" sacīkstēs un divas sezonas pēc kārtas izcīnījis trešo vietu, kā arī smēlies visai lielu pieredzi kā F1 testpilots, daudzi pagaidām nenovērtē viņa talantu un vairāk uzsver to, ka, patiecoties saviem sponsoriem no Krievijas, sportists spējis piedāvāt "Williams" iespaidīgu naudas summu - tuvu pie 20 miljoniem eiro. Tajā pašā laikā "Williams" apgalvo, ka saredz Sirotkinā lielu talantu un atzinīgi novērtē sportista varēšanu trasē.

"Mēs viņu izvēlējāmies, jo viņš bija labākais pieejamais pilots," stāsta Lavs. "Esam pārliecināti, ka viņš būs ļoti ātrs, ļoti stabils un ļoti nosvērts savā darbā, un domāju, ka šīs īpašības viņam ļaus parādīt labu sniegumu čempionātā."

Lavs noliedz apgalvojumus, ka "Williams" komanda riskē, nolīgstot pilotu, par kura prasmēm daudzi šaubās.

"Es to nesauktu par risku," viņš saka. "Mēs saprotam, ka ir daži trūkumi - Sergejam pirmajā gadā būs jāmācās, sevišķi trasēs, kurās viņš līdz šim nav braucis. Tomēr, ziniet, viņa sniegums runā pats par sevi. Tajā pašā laikā mēs arī investējam jaunā pilotā un, ja viņš ir lielisks braucējs, mēs reizē investējam ilgtermiņa nākotnē un ilgtermiņa panākumos gan viņam, gan komandai. Mēs viņā esam saskatījuši uzlecošo zvaigzni, gribam kopā strādāt ilgi un gūt kopīgus panākumus."

Sirotkinam ir tikai 23 gadi, kamēr otrs "Williams" pilots Lenss Strols no Kanādas, kurš aizvadīs savu otro sezonu "Formulā 1", ir vien 19 gadus vecs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-30 22:46, pirms 7 gadiem
Un tēva biezais maks nekādu lomu šeit nenospēlēja?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-30 22:56, pirms 7 gadiem
ko viņš muld , Kvjats un Verleins ir labāki

     [+] [-]

, 2018-01-31 01:25, pirms 7 gadiem
Visi zin ka piķis bija noteicošais šeit