Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Švarcmans: "Atteikšanās no Krievijas karoga ļauj saglabāt sapni par F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Švarcmans: "Atteikšanās no Krievijas karoga ļauj saglabāt sapni par F1"
Roberts Švarcmans. Foto: Scuderia Ferrari

Autosportists Roberts Švarcmans atzinis, ka atteikšanās no Krievijas autosporta licences un startēšana zem Izraēlas karoga ļauj viņam saglabāt sapni par startēšanu "Formulā 1".

Kamēr krievu pilots Ņikita Mazepins šī gada sākumā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, uzreiz zaudēja vietu "Haas" komandā, Švarcmans izvēlējās turpmāk startēt ar Izraēlas licenci un šogad pilda "Ferrari" rezervista pienākumus. 23 gadus vecais Švarcmans trasē dodas zem Izraēlas valsts karoga.

"Es tur esmu dzimis, Telavivā," skaidro Švarcmans. "Mana tēva ģimene ir no Izraēlas. Telavivā es pavadīju savas dzīves pirmos trīs gadus, pēc tam mana ģimene pārcēlās uz Krieviju. Kad sāku startēt kartingā, tēvs izlēma, ka jādabū Krievijas licence, jo dzīvojām šajā valstī. Bet man vienmēr ir bijusi Izraēlas pase. Kad situācija starp Krieviju un Ukrainu pasliktinājās, nolēmu pieteikties Izraēlas autosporta licencei. Galu galā es gribu būt sacīkšu braucējs un mans galvenais mērķis ir F1 čempionāts."

FIA prasība pret Krievijas un Baltkrievijas pilotiem ir parakstīt dokumentu, kurā viņi piekrīt atteikties no savu valstu simbolu publiskas izmantošanas, kā arī izsaka nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā. Daudzi nav piekrituši to parakstīt, līdz ar to nedrīkst piedalīties FIA sankcionētajās sacensībās.

"Kad FIA pieņēma šīs prasības, man svarīgākais bija, lai es iespējami ātrāk varētu būt pieejams darbam, ja "Ferrari" būtu vajadzība sēdināt mani pie stūres," skaidro 23 gadus vecais Švarcmans. "Ātri reaģējām, lai nezaudētu savas iespējas."

Švarcmans atklāj, ka sarāvis visas saites ar Krievijas autosporta programmu "SMP Racing", kuras boss ir oligarhs un rietumu sankcijām pakļautais Boriss Rotenbergs.

"Šis dzīves posms ir noslēdzies," viņš saka. "Bet bez viņu palīdzības es noteikti nebūtu sasniedzis visu, ko sasniedzu, bet šogad, teiksim tā, sāku staigāt pats uz savām kājās. Tagad visas manas sportiskās aktivitātes ir atkarīgas no "Ferrari"."

2019. gadā Švarcmans kļuva par F3 čempionu, bet pērn, aizvadot otro sezonu, izcīnīja otro vietu F2 čempionātā. Pirms nedēļas Ostinas trasē viņš "Ferrari" sastāvā pirmo reizi piedalījās F1 posma piektdienas treniņbraucienos.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news

     [+] [-]

, 2022-10-29 21:59, pirms 2 gadiem
Veiksmi čalim, bet būs grūti izsisties ferrari komandā un iet Šumi jr.pēdās arī ir krusts uz karjeras. Jātiek prom no ferrari ķepām kā tu vienreiz izdarīja Perez

     [+] [-]

, 2022-10-29 22:17, pirms 2 gadiem
malezhik85 rakstīja: Veiksmi čalim, bet būs grūti izsisties ferrari komandā un iet Šumi jr.pēdās arī ir krusts uz karjeras. Jātiek prom no ferrari ķepām kā tu vienreiz izdarīja Perez
No sākuma izguli reibumu un tad raksti komentārus , pilnīgs bezsakars uzrakstīts 🤮

     [+] [-]

, 2022-10-30 11:16, pirms 2 gadiem
Neesi agresīvs, ej padročī un nomierinies