Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Iespējama "Porsche" apvienošanās ar "Williams" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Iespējama "Porsche" apvienošanās ar "Williams" F1 komandu
Foto: Williams Racing

Lai gan pastāv bažas, ka Vācijas autoražotājs "Porsche" tā arī neīstenos plānus par ienākšanu F1 čempionātā 2026. gada sezonā, viss vēl neesot zaudēts. FIA prezidents apstiprinājis, ka turpinās pārrunas, bet pēdējās runas liecina, ka sadarbības līgums varētu tikt noslēgts ar "Williams" komandu.

Bija gaidāms, ka "Porsche" kļūs par "Red Bull" vienības partneri, taču sarunas nonāca strupceļā. Komanda, kuras pilots Makss Verstapens pēdējās divas sezonas kļuvis par F1 čempionu, nevēlējās nonākt citas rūpnīcas īpašumā. Neatkarības saglabāšanas nolūkos tika pieņemts lēmums nesadarboties. Pēc tam tika ziņots, ka "Porsche" F1 čempionātā visticamāk tomēr neatgriezīsies.

Tikmēr FIA prezidents Muhameds Ben Sulajems kādā intervijā atklājis, ka vācieši turpina sarunas ar komandām, kas potenciāli varētu kļūt par sadarbības partneri 2026. gadā. Sīkākas detaļas gan viņš neatklāja.

"Audi" trešdien oficiāli paziņoja, ka, ienākot F1 čempionātā, sadarbosies ar "Sauber". Tajā pašā laikā aizkulisēs parādījušās baumas, ka "Porsche" ir tuvu līgumam ar "Williams".

"Ziggo Sport" korespondents Džeks Plūijs vēsta, ka līgums abu pušu starpā jau gandrīz noslēgts. F1 padokā strādājušais žurnālists apgalvo, ka "Porsche" iegādāsies 50% no leģendārās un titulētās komandas, kā arī 2026. gadā piegādās tai savus dzinējus. Savus informācijas avotus viņš nenosauca, bet apgalvoja, ka darījums tikpat kā noslēgts.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs