Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Šis ir grūtākais gads līdz šim, jo vairs nedrīkst tērēt naudu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Šis ir grūtākais gads līdz šim, jo vairs nedrīkst tērēt naudu"
Foto: Motorsport.com

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels atzinis, ka tām komandām, kas sezonas sākumā nonākušas iedzinējos, šogad atgūt zaudēto ir grūtāk nekā jebkad, jo spēkā ir strikti tēriņu ierobežojumi.

Fetela pārstāvētā "Aston Martin" ir viena no tām komandām, kas šosezon nav spējusi sasniegt cerētos rezultātus. Ja vēl pērn tika izcīnīta septītā vieta Konstruktoru kausā un Baku trasē vācietis pat finišēja otrais, šogad ar augstu rezultātu sasniegšanu klājas vēl daudz grūtāk un komanda kopvērtējumā atrodas priekšpēdējā, devītajā pozīcijā.

Šī ir pirmā sezona, kad patiesi var izjust, ko nozīmē noteikumos ieviesti tēriņu griesti. F1 komandas nedrīkst tērēt vairāk par 140 miljoniem USD, kam vēl papildus noteikta 3% indeksācija inflācijas dēļ.

"Kopumā tā aizvien ir tā pati vecā spēle," sacīja Fetels. "Cik atceros, šādi ir bijis jau sen. Nekad neesmu redzējis, ka komanda, kas sezonas sākumā būtu pēdējā, sezonas beigās jau brauktu visiem pa priekšu. Nav iespējams šādi atgūt zaudēto. Bet šis, iespējams, ir visgrūtākais gads no visiem, jo vairs nedrīkst tērēt naudu."

"Aston Martin" komandas vadītājs Miks Kraks skaidro, ka ir grūti līdz pēdējam izplānot budžetu. Nākamie divi posmi notiks Singapūrā un Japānā, kur, pēc viņa domām, iespējamas vairāk avārijas, līdz ar to lielāki izdevumi komandām.

"Tu nekādi nevari izplānot visu līdz pēdējam penijam, jo vienmēr vajag atstāt rezervi, ja nu notiek kāds incidents," stāsta Kraks. "Mums paveicies, ka "Aston Martin" nav bijis daudz šādu negadījumu. Tomēr nākamās sacīkstes notiks Singapūrā un Suzukā, kur potenciāli iespējami lieli izdevumi. Šobrīd mums viss ir labi, bet komfortabli justies nevaram."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...