Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Komandai nav izskaidrojuma, kā izdevās izcīnīt pjedestālu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Komandai nav izskaidrojuma, kā izdevās izcīnīt pjedestālu"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Zandvortas F1 posmā bija novērojams "Ferrari" komandas ātruma deficīts kvalifikācijā, taču sacensībās abiem pilotiem izdevās pacelties augstāk. Šarls Leklērs pat aizcīnījās līdz pjedestālam, taču nespēj paskaidrot, kāpēc sacensību režīmā mašīna spēja būt tik konkurētspējīga.

Leklērs kvalificējās sestajā pozīcijā un tobrīd atzina, ka finišēt pirmajā pieciniekā būs grūts uzdevums. Viņa "Ferrari SF-24" sacensībās atdzīvojās, uz veiksmīgas boksu apmeklējumu sērijas izdevās pacelties vairākas vietas augstāk un finišēt trešajā pozīcijā.

Jautāts par to, kā sacīkstē "Ferrari" izdevās sasniegt ievērojami labāku veikumu nekā kvalifikācijā, Leklērs paskaidrot nevarēja.

"Tas ir ļoti labs jautājums," viņš saka. "Kvalifikācijā zaudējām 0.9 sekundes, bet sacensībām pēkšņi bijām spēcīgi. Mašīnai nekas netika izmainīts. Kvalifikācijā bija ļoti lielas grūtības, bet svētdien bijām ātri. Domāju, ka, tāpat kā mēs analizējam visus sliktos pārsteigumus sezonas laikā, mums jāizprot arī tas, ko izdarām labi. Šobrīd mums, kā komandai, tam nav izskaidrojuma. Labs rezultāts, priecājos, ka kāpu uz pjedestāla, un tas ir patīkams pārsteigums. Tomēr ir jāspēj šis viss izprast, lai biežāk varētu parādīt savu labāko sniegumu."

Veicot pitstopu ātrāk, izdevās nokļūt priekšā Džordžam Raselam un Oskaram Piastri. "McLaren" pilots bija daudz ātrāks, taču garām Leklēram tā arī netika. Leklērs neslēpa, ka noturēt Piastri aizmugurē, saglabājot gana ātru braukšanas ritmu, nebija viegls uzdevums:

"Tas nebija viegli," viņš atzīst. "Inženieris informēja mani par Oskara apļu laikiem, un brīvā trasē tie bija daudz labāki nekā man, šķiet, par gandrīz sekundi. Kad viņš pietuvojās, mēģināju braukt nedaudz ātrāk un ieguvu 0.5 sekundes aplī. Tikmēr netīrajā gaisā viņš zaudēja kādas 0.3 vai 0.4 sekundes. Divus, trīs apļus viņš bija tuvu un izdarīja uz mani lielu spiedienu, bet pēc tam pārkaršanas dēļ vairs tik cieši nespēja sekot. Mūsu stratēģija bija tiešām laba. Nebiju gaidījis, ka izdosies saglabāt trešo vietu līdz beigām, bet, kā komanda, paveicām ļoti labu darbu. Nedomāju, ka varējām izdarīt kaut ko vairāk."

Neskatoties uz "Ferrari" regresu pēdējā laikā, kopvērtējumā Leklērs aizvien ieņem trešo pozīciju, tagad atrodoties 32 punktus aiz Holandes GP uzvarētāja Lando Norisa un 13 punktus priekšā Piastri. Konstruktoru kausā "Ferrari" ieņemt trešo vietu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv