Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hakinens uzskata, ka viņa meita kādudien varētu startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Hakinens uzskata, ka viņa meita kādudien varētu startēt F1
Mika Hakinens. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais pasaules čempions Mika Hakinens atzīst, ka viņa meitai Ellai piemīt tās īpašības, kas nepieciešamas, lai startētu "Formulā 1". Pagaidām gan viņa vēl tikai uzsākusi savas gaitas kartingā.

F1 vēsturē ir daudzi gadījumi, kad šajā čempionātā startējuši un arī panākumus guvuši kādreizējo pilotu atvases - Žaks Vilnēvs, Niko Rosbergs un Joss Verstapens ir tikai daži no viņiem. Hakinens savulaik bija Mihaela Šūmahera spēcīgākais konkurents, bet tagad soms mēģina autosportā virzīt savus bērnus.

Hakinens pirmās cerības lika uz jaunāko dēlu Hugo, kurš izmēģināja spēkus kartingā, pavadot šajā disciplīnā sešus gadus, tomēr karjeru vairs neturpina.

"Viņam tas viss izrādījās pārāk stresaini - skola, sacīkstes," vācu medijam "Sport 1" atklāj 54 gadus vecais Hakinens. "Viņam viss tas vairs nebija piemērots. Ja viņš tagad sāktu no nulles, varbūt dažas lietas es būtu darījis savādāk."

Tagad kartingā startē Hakinena deviņus gadus vecais dēls Daniels un divpadsmitgadīgā Ella. Hakinens stāsta, ka meitā saskata lielu potenciālu, jo viņai piemīt dabiskais ātrums un autosportista enerģija.

"Man jābūt ļoti uzmanīgam ar to, ko tagad saku, jo negribu uz viņas pleciem uzlikt spiedienu," saka kādreizējais "McLaren" komandas pilots. "Bet mūsdienu autosports lūkojas pēc sievietēm, savukārt viņai ļoti patīk sacīkstes. Tāpēc atbalstu viņu, cik vien spēju. Tikt līdz "Formulai 1", tas, protams, ir garš ceļš. Ja viņa grib to panākt, ir jādara viss iespējamais, jāstrādā ļoti smagi. Tad viņa to var izdarīt. Man pašam ir pieredze, kā sagatavoties visam, līdz pat čempiona titula izcīnīšanai. Tāpēc līdz zināmam līmenim varu viņai palīdzēt. Bet, protams, būs jāskatās, kā viss attīstīsies."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs