Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Strols apsver iespēju kļūt par profesionālu tenisistu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Strols apsver iespēju kļūt par profesionālu tenisistu
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

24 gadus vecais kanādiešu F1 pilots Lānss Strols šobrīd apsver iespēju beigt gaitas autosportā, lai savā sportista karjerā vēl paspētu izmēģināt spēkus profesionālajā tenisā. Šobrīd jau tiek minēti konkrēti braucēji, kuri varētu stāties viņa vietā "Aston Martin" komandā.

Vasaras brīvdienu laikā daudz tika baumots par iespējamajām izmaiņām F1 komandu sastāvos un šobrīd uzvirmojušas runas par Strola nākotni. Ja vēl iepriekšējās divās sezonās, kad komandas biedrs bija Sebastians Fetels, Strols uz viņa fona izskatījās samērā labi, to nevar sacīt par šo sezonu, kad kopā ar viņu "Aston Martin" startē Fernando Alonso. Kamēr spānis septiņas reizes kāpis uz pjedestāla, Lānsa augstākais sasniegums ir ceturtā vieta, bet kopvērtējumā Strols zaudē savam pāriniekam jau 121 punktu.

"Aston Martin" komanda pieder Lorensam Strolam, braucēja tēvam, un pašam Lānsam nav līguma uz noteiktu termiņu. Komandu Strols atstātu tikai tad, ja pats to vēlētos, un F1 žurnālists Bens Andersons podkāstā "The Race" atklāj, ka šādu iespēju braucējs apsver. Tāpat viņš min vairākus potenciālos Strola aizstājējus. Tie varētu būt Daniels Rikjardo, Juki Cunoda, Oskars Piastri vai Alekss Albons.

"Strols ir pārāk tālu aiz Alonso, bet komandu viņš atstātu tikai labprātīgā kārtā, viņam ir beztermiņa līgums," stāsta Andersons. "Apkārt klīst baumas, ka viņš apsver iespēju pāriet uz tenisu. Ja viņš izvēlētos šādu karjeras pavērsienu, tas atbrīvotu vietu komandā. Cunoda jau tika piesaukts "Honda" sakarā no 2026. gada "Honda" piegādās motorus "Aston Martin". Tāpat tas varētu būt Albons un varbūt arī Piastri, kurš rāda labu sniegumu kā debitants. Tiklīdz viņa kontrakts ar "McLaren" būs galā, viņš būtu uzskatāms par nopietnu kandidātu. Sevišķi "Aston Martin" gadījumā, kad viņiem ir izteikts līderis Alonso, bet, kurš diez vai startēs ilgāk par 2025. gadu. Rikjardo būtu izdevīgs no komerciālās puses, viņš ir ļoti populārs. Tomēr viņam vēl ceļš ejams, lai atjaunotu savu reputāciju kā augstākā līmeņa pilots, lai arī viņš būtu vērtīgs pienesums jebkurai komandai."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs