Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Verstapena uzvedība beigsies ar smagu avāriju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Verstapena uzvedība beigsies ar smagu avāriju"
Makss Verstapens
Foto: AFP/Scanpix

18 gadus vecā Maksa Verstapena agresīvā maniere, aizstāvot savu pozīciju sacensību laikā, redzama jau ilgāku laiku. Ko tas īsti nozīmē, uz savas ādas Beļģijas "Grand Prix" laikā jo īpaši izbaudīja Kimi Raikonens, kurš pauda sašutumu par "Red Bull" pilota uzvedību.

Vispirms Verstapens un Raikonens, kā arī Sebastians Fetels sadūrās pirmajā līkumā, ko gan vairāk varētu uzskatīt par vienkārši sacīkšu negadījumu. Vēlāk Raikonens nonāca aiz Verstapena, šķietami bija ātrāks, taču apdzīt holandieti nespēja. "Ferrari" pilots uzskata, ka Verstapens trasē ir pārāk agresīvs un šādi, viņaprāt, pārspīlēti aizstāvēšanās manevri reiz beigsies ar lielu avāriju.

"Es vienmēr esmu bijis par labu, saspringtu cīņu, bet, ja man nākas bremzēt, lai neietriektos kādā, tas nav pareizi," savu nostāju pauž Raikonens. "Lai gan tas ir mans skatījums, tiesneši kaut kādu iemeslu dēļ uzskata, ka viss ir kārtībā. Ja es nebūtu piebremzējis, mums būtu pamatīga avārija. Esmu drošs, ka agrāk vai vēlāk tāda notiks, ja vien tas viss nemainīsies. Būs interesanti paskatīties, kad kaut kas notiks, kurš tajā tiks vainots. Vienmēr, protams, cilvēkiem ir dažādi viedokļi, un tas arī neko daudz nemaina, tāpēc varbūt viņam nepieciešams avarēt, lai visiem viss kļūtu skaidrāks. Ceru gan, ka tā nenotiks, jo kādam tas var nākt par sliktu. Galu galā arī neviens negrib redzēt, ka kāds ciestu."

Kad Verstapenam pavēstīja par šādiem Raikonena izteikumiem, sportists, kurš Formulā 1 aizvada savu otro sezonu, atzina: "Tas ir smieklīgi, tie visi ir meli. Es vienkārši aizstāvēju savu pozīciju un, ja kādam tas nepatīk, tā ir viņa paša problēma."

Tikmēr "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs veltījis ļoti atzinīgus vārdus Verstapenam, pat salīdzinot viņu ar leģendāro Airtonu Sennu. Tomēr arī Volfs uztraucas, ka reiz Verstapens šādi var piedzīvot pamatīgu avāriju.

"Viņš man ir kā atspirdzinājums visam notiekošajam," saka Volfs. "Viņš ir jauns puisis, kurš man ļoti patīk. Viņš ir ieradies šeit bezbailīgs, nerespektējot citus, ar elkoņiem gatavs izsist ceļu. Tas man atgādina "lielos" pilotus, tādus kā Lūiss Hamiltons un Airtons Senna. Var redzēt, ka daži jau sākuši divreiz apdomāties, kā viņu apdzīt. Līdz šim viss pierāda, ka viņš ir uz pareizā ceļa. Vienīgais, kas mani uztrauc, ka kādudien tas var beigties ar ietriekšanos sienā. Tas viss dod jaunu dvesmu, bet reizē ir arī bīstami."

Izmantotie resursi:
Autosport

Kā vērtē Verstapena atraktīvo aizstāvēšanās taktiku?

  • 20

  • 133

  • 20


     [+] [-]

, 2016-08-29 06:42, pirms 8 gadiem
Volfs un Raikonens pateica vienu un to pašu tik katrs savā formā.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 09:00, pirms 8 gadiem
Tāda sajūta, ka SC lasītāji F1 kaut vai pirms kāda 2005. gada vispār nav redzējuši Kāds vēl nah*j nav pieļaujami? Vienīgais brauc kā normāls vecis, nu būs avārija, būs, mēsli gadās. Vismaz tiesneši zin, kur strādā. Nesaprotu, par ko var cepties - cik var braukt kā princeses, varbūt viņiem vēl pēc CSN braukt?

  -4 [+] [-]

, 2016-08-29 09:20, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Tāda sajūta, ka SC lasītāji F1 kaut vai pirms kāda 2005. gada vispār nav redzējuši Kāds vēl nah*j nav pieļaujami? Vienīgais brauc kā normāls vecis, nu būs avārija, būs, mēsli gadās. Vismaz tiesneši zin, kur strādā. Nesaprotu, par ko var cepties - cik var braukt kā princeses, varbūt viņiem vēl pēc CSN braukt?
Piekrītu, arī man Verstapena braukšanas stils simpatizē. Taču nevar noliegt, ka pie šāda braukšanas stila (pamatā jau vairākkārtējas trajekorijas maiņas) citiem pilotiem sodus dotu, Maksim nedod.
Katrā gadījumā mums ir iespēja būt laikā, kad F1 savus pirmos soļus sper pilots, kurš dažu gadu laikā F1 padarīs tik pat nebaudāmu, kā to savulaik paveica Šūmahers un Rossi MotoGP, Lēbs WRC

     [+] [-]

, 2016-08-29 09:25, pirms 8 gadiem
Esmu ciniķis...gribu autosportā redzēt avārijas, kūleņus utt...man tiešām neinteresē, kurš tur pirmais...tāpēc F1 būtu jāatlaiž visi piloti, kuri ir izdzīvojuši līdz 30 gadu vecumam, kā nederīgi avāriju organizēšanai...man patiktu, ja paliktu trasē tikai tādi jauni gaiļi kā Verstapens...tad būtu gan ko redzēt !

     [+] [-]

, 2016-08-29 09:31, pirms 8 gadiem
"Tikmēr "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs veltījis ļoti atzinīgus vārdus Verstapenam, pat salīdzinot viņu ar leģendāro Airtonu Sennu."

Ja Verstapsens sauc Kimi par meli, bet tajā pašā laikā Merša komandas vadītājs salīdzina viņu ar Airtonu Sennu, diezgan ironiski vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 10:15, pirms 8 gadiem
Protams Verstapens ar savu ienākšanu ir pacēlis F1 skatāmības ziņā, bet dažreiz čalis par daudz aizraujas un pašam nekāda labuma no tā arī īsti nebija, jo palika bez punktiem. Bet viņam jāatceras ka citi braucēji pret viņu arī sāks braukt bez jebkāda respekta, ko jau Fetels uz beigām izdarīja, piebraucot šim vienkārši priekšā.

     [+] [-]

, 2016-08-29 10:15, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Piekrītu, arī man Verstapena braukšanas stils simpatizē. Taču nevar noliegt, ka pie šāda braukšanas stila (pamatā jau vairākkārtējas trajekorijas maiņas) citiem pilotiem sodus dotu, Maksim nedod.
Katrā gadījumā mums ir iespēja būt laikā, kad F1 savus pirmos soļus sper pilots, kurš dažu gadu laikā F1 padarīs tik pat nebaudāmu, kā to savulaik paveica Šūmahers un Rossi MotoGP, Lēbs WRC
Man ar nav iebildumi,ka cīnās un aizstāv pozīciju..Bet ja jau F1 tā cīnās lai visu padarītu "vienlīdzīgāku"..viens riepu piegādātājs,visiem vienāds skaits motoru apgreidiem,cenšās zimaksas samazināt,lai mazās komandas var cīnīties..tad varbūt arī visiem jāļauj mainīt trajektorijas cik grib?Bet pietiek to darīt indietim,japānim vai kam nu vēl no puseksotikas vai mazas un lēnas komandas tā sods garantēts.Es pieļauju,ka ja visiem ļautu mainīt cik uziet,tādu Alonso būtu diezgan pagrūti apdzīt. Otra lieta,kas būs trasēs kur ir maz vai teismi 1-2 pusiespēja apdzīt un tad sāks bloķēt?Tur avārijas varētu būt tās smagākās.

     [+] [-]

, 2016-08-29 10:34, pirms 8 gadiem
KaraLis rakstīja: Protams Verstapens ar savu ienākšanu ir pacēlis F1 skatāmības ziņā, bet dažreiz čalis par daudz aizraujas un pašam nekāda labuma no tā arī īsti nebija, jo palika bez punktiem. Bet viņam jāatceras ka citi braucēji pret viņu arī sāks braukt bez jebkāda respekta, ko jau Fetels uz beigām izdarīja, piebraucot šim vienkārši priekšā.
Verstapens brauc pēc noteikumiem, ko arī apliecina pat tiesnešu lēmumi neierosināt "lietu" jeb under investigation. Un tā brauca gan Feteļš, gan Šumakers, un arī Raikonens, spiežot laukā no trases, mainot trajektorijas. Un viss šitas notiek Spa trasē, kur ir visi izcēlušies, it sevišķi Raikonens pret Hamiltonu 2008.gadā, kad slapjajā trasē Raikonens nošķīlās, Hamiltonam iedeva sodu par to, ka it kā guvis priekšroku par to, ka Raikonens viņu bus stop līkumā pilnībā izspieda no trases, bet trase bija tik slidena, ka starta finiša taisnē Hamiltons jau bija Raikonenu atkal apdzinis. Dabā viss ir līdzsvarā, un katrs saņem atpakaļ to, ko pats ir citiem ir nodarījis.
Man patīk Raikonens, bet Raikonens, un vēl daži, it sevišķi Feteļš, braucot otrajā ešalonā laikam ir aizmirsuši, ka šīs ir sacensības nevis kafijas pauzes, un cīņa notiek par katru centimetru un nevienam, it sevišķi Verstapenam, neinteresē, kas brauc ar Ferrari, McLaren vai Mercedes, jo nevienam nekas netiks dāvināts vai atdots bez cīņas. Un Spa tieši Raikonens un Feteļš aizmirsa, ka ir jācīnās un neviens nerespektēs viņus vienalga ar cik tituliem kabatā tie brauc.
p.s. Ferrari vakar parādīja, ka taisnē, kurā ir otrs lielākais pārsvars maksimālā ātrumā pār citiem, nevar apdzīt bez sūdzībām. Tad nedzen, ja liekas bīstami.

     [+] [-]

, 2016-08-29 12:04, pirms 8 gadiem
daudziem sāk nepatikt verstapena uzvedība trasē, tiek pielīdzināts kā Maldonādo pēctecis , kurŠ arī ir vinnējis Spānijas Gp + bija tikpat agresīvs kā verstapens

  +1 [+] [-]

, 2016-08-29 12:56, pirms 8 gadiem
Aizstāvēt savu pozīciju var bet ne jai tā ka tas sāk apdraudēt citus... čalis biku šauj pār strīpu.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-29 14:17, pirms 8 gadiem
Kā pareizi aizstāvēt pozīciju https://www.youtube.com/watch?v=fjj...
Un tie kas ir braukuši kaut vai ar kartingiem saprastu, ka to ko izdarīja zaļknābis Vers.. nav īsti labi! Taisnē pie tādiem ātrumiem piegriezt mainot trajektoriju nu nu!
Es tā varētu darīt motokrosā, kur maini trajektorijas cik vēlies. stumdies, grūsties un viss ok, bet ne f1.
Ps. Nobrīnijos par tiesnešiem šoreiz. Likās, ka viņu nav. Gulēja, dzēra nez...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-29 21:08, pirms 8 gadiem
Asnātiņš rakstīja: "Tikmēr "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs veltījis ļoti atzinīgus vārdus Verstapenam, pat salīdzinot viņu ar leģendāro Airtonu Sennu."

Ja Verstapsens sauc Kimi par meli, bet tajā pašā laikā Merša komandas vadītājs salīdzina viņu ar Airtonu Sennu, diezgan ironiski vai ne?
ar MŠ gan neviens nesalīdzina

     [+] [-]

, 2016-08-30 08:33, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Tāda sajūta, ka SC lasītāji F1 kaut vai pirms kāda 2005. gada vispār nav redzējuši Kāds vēl nah*j nav pieļaujami? Vienīgais brauc kā normāls vecis, nu būs avārija, būs, mēsli gadās. Vismaz tiesneši zin, kur strādā. Nesaprotu, par ko var cepties - cik var braukt kā princeses, varbūt viņiem vēl pēc CSN braukt?
Tavuprāt noteikui kopš 2005. gada nav mainījušies? Raikonens iet garām, bet Verstapens griež priekšā.

     [+] [-]

, 2016-08-30 08:36, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Esmu ciniķis...gribu autosportā redzēt avārijas, kūleņus utt...man tiešām neinteresē, kurš tur pirmais...tāpēc F1 būtu jāatlaiž visi piloti, kuri ir izdzīvojuši līdz 30 gadu vecumam, kā nederīgi avāriju organizēšanai...man patiktu, ja paliktu trasē tikai tādi jauni gaiļi kā Verstapens...tad būtu gan ko redzēt !
Tad tev jāskatās filmas ne autosports! Tie jaunie gaiļi reizēm domā ka ir nemirstīgi, bet pie nopietnas avārijas atklājas kas cits. Tu gribētu sacīkstes skatīties, ja tās ik pa laikam apturētu, jo kāds atkal būtu ietriecies sienā utt.