Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandām gatavojas piešķirt papildus naudu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandām gatavojas piešķirt papildus naudu
Foto: Motorsport.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nevēlas palielināt budžeta griestus F1 čempionātā startējošajām komandām, bet tā vietā tām šosezon varētu tikt iedalīti papildus līdzekļi, ko pēc tam atskaitītu no kopējās balvu naudas.

Zināms, ka vairums komandu šobrīd cenšas pierunāt FIA palielināt tēriņu griestus, kas šogad noteikti 140 miljonu ASV dolāru apmērā, ņemot vērā arvien pieaugošo inflāciju, kas palielina izdevumus. Par budžeta palielināšanu iestājas "Red Bull", "Mercedes", "Ferrari", "McLaren", "Alpha Tauri" un "Aston Martin" komandas, kamēr pret ir "Alpine", "Alfa Romeo", "Williams" un "Haas".

Respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sport" raksta, ka pašlaik tiek izskatīta iespēja nevis palielināt tēriņu griestus, bet katrai komandai piešķirt papildus līdzekļus, lai tās varētu mazināt inflācijas radītās sekas. Runa ir vai nu par trim miljoniem dolāru vai trīs procentiem no maksimālā gada budžeta, kas tādā gadījumā būtu 4.2 miljoni dolāru. Lēmums gan vēl neesot pieņemts.

Šo naudu komandas neiegūtu tāpat vien, jo pēc tam tā tiktu atskaitīta no balvu naudas, ko visas desmit komandas pēc katras sezonas sadala savā starpā. Šajā ziņā situācija neizdevīgāka būtu spēcīgākajām komandām, jo čempionvienībai pienākas 14.5 procenti no šīs naudas, kamēr vājākā komanda saņem septiņus procentus.

Arī "Alpine" un "Haas" komandas, kas budžeta palielināšanai nepiekrīt, ir gatavas parakstīties uz šādu risinājumu, teikts publikācijā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Tests - Erlkönige - Autokauf - Formel 1 | AUTO...