Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toro Rosso" uz vēl vienu sezonu pagarina līgumu ar Sainsu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toro Rosso" uz vēl vienu sezonu pagarina līgumu ar Sainsu
Foto: LaPresse/Scanpix

Spāņu autosportists Karloss Sainss ir izpelnījies vietu "Toro Rosso" komandā uz vēl vienu sezonu - šodien tika paziņots par līguma pagarināšanu uz 2017. gadu.

Abu pušu iepriekš noslēgtajā kontraktā bija punkts, kas paredzēja "Toro Rosso" komandai tiesības pagarināt saistības ar sportistu uz nākamo gadu, ja tā šādu lēmumu pieņem. Tas tika izmantots, kā rezultātā Sainss turpinās pārstāvēt "Toro Rosso" vienību trešo sezonu pēc kārtas.

Ņemot vērā, ka par 21 gadu veco spāni interesi izrādījušas arī citas komandas, "Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts nesen izteicās, ka cer jau tuvākajā laikā tikt skaidrībā ar "Sainsa jautājumu".

"Red Bull Racing" komandas vadītājs Kristians Horners paskaidro: "Šonedēļ mēs izlēmām izmantot līgumā iekļauto punktu, kā rezultātā vēl 12 mēnešus viņš Sainss būs sasaistīts ar "Red Bull". Tāpat kā pārējie braucēji, arī viņš līgumu slēdza ar "Red Bull Racing", bet pēc tam mēs varam aizsūtīt viņu uz jebkuru no abām komandām. Šobrīd tā ir "Toro Rosso", kurā viņš turpinās startēt arī nākošgad."

Horners arī licis noprast, ka Sainsam diez vai būs jauns komandas biedrs, jo sastāvā visticamāk tiks paturēts arī Daņils Kvjats, kurš šogad no "Red Bull" tika pazemināts uz "Toro Rosso", bet viņa vietā iecelts Makss Verstapens.

Tāpat Horners apstiprinājis, ka Daniels Rikjardo un Verstapens paliks "Red Bull" komandā līdz 2018. gada beigām, lai gan oficiāls paziņojums vēl nav sekojis.

Izmantotie resursi:
Autosport