Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso attaisno komandas lēmumu īsi pirms lietus piešķirt sausā laika riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso attaisno komandas lēmumu īsi pirms lietus piešķirt sausā laika riepas
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso paziņojis, ka "Aston Martin" komandas lēmums pitstopā piešķirt viņam sausā laika riepas bijis pareizs, neskatoties uz nokrišņiem, kas sākās īsi pēc tam.

Iebraucos boksos no otrās pozīcijas, sākotnēji Alonso tika pie slikiem, taču tūlīt uznākušais lietus lika viņam doties pie mehāniķiem vēlreiz. Lai gan otrā vieta tika saglabāta, nācās atkrist tālu aiz priekšā esošā Maksa Verstapena.

"Aplī, kad veicu pitstopu, man bija pilnīgi skaidrs, ka par 99 procentiem trase bija sausa, tāpēc apstājos pēc sausā laika riepām," skaidro Alonso. "Laika prognoze solīja nelielu lietu. Mums bija liela rezerve, lai uzliktu sausā laika riepas un nepieciešamības gadījumā pēc tam uzmontētu pārejas tipa riepas."

Viedokļi par to, kā šis solis ietekmēja Alonso izredzes cīnīties par uzvaru, dalās.

"Varbūt tas bija pārlieku piesardzīgi, nezinu," atzīst otrās vietas ieguvējs. "Pusotras minūtes laikā, kad atkal izbraucu piekto, sesto, septīto un astoto līkumu, viss pilnībā mainījās. Kad atgriezos trasē ar sausā laika riepām, tur jau bija ļoti slapjš, bet aplī, kad vēl tikai braucu uz boksiem, asfalts bija pilnībā sauss."

Atšķirībā no pole position ieguvēja Verstapena, kurš startēja ar vidēji cietā sastāva riepām, Alonso sacīksti sāka ar cietā sastāva gumiju, vēloties izdarīt visu, lai ar atšķirīgu stratēģiju pacīnītos par uzvaru.

"Mēs zinājām, ka ar šo stratēģiju varam palikt piektajā vai sestajā vietā un pat neiegūt pjedestālu," skaidro spāņu pilots. "Bet no rīta izrunājām visu, saprotot, ka šogad mums jau ir daži pjedestāli, tāpēc jāiet uz pilnu banku. Uzlikām cietās riepas, bet ātrums nebija pietiekošs."

Izmantotie resusi:
Sākumlapa : F1LV Blogs