Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Es pats visu sačakarēju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Es pats visu sačakarēju"
Kimi Raikonens
Foto: EPA/Scanpix

Kimi Raikonenam bija labas iespējas kļūt par Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijas uzvarētāju, tomēr "Ferrari" pilots izšķirošajā aplī pieļāva lielu kļūdu, kas lika viņam palikt sestajā vietā. Sportists atzīst, ka pie notikušā vainojams viņš pats.

Pirmajos divos Baku trases sektoros Raikonens izšķirošajā kvalifikācijas aplī jau bija uzstādījis absolūti ātrākos rezultātus, tomēr 16. līkumā mašīna sāka slīdēt. Lai gan izdevās panākt, lai spēkrats neizlido no trases, apļa laiku uzlabot vairs nebija iespējams.

Kaut gan trasē bija liels vējš, Raikonens atzīst, ka ne tādēļ mašīna sākusi slīdēt. Tāpat arī nav bijušas problēmas ar riepām.

"Nē, es pats visu sačakarēju," atzīst Raikonens. "Tā bija kļūda, kas maksāja man daudzas pozīcijas, līdz ar to šis nav labs kvalifikācijas noslēgums. Nekādu problēmu nebija, līkuma ieejā es pat braucu mierīgāk, jo visu dienu trasē bija liels vējš," stāsta soms. "Nezinu kāpēc, bet mašīna vienkārši sāka slīdēt. Lai gan izdevās to "savākt", zināju, ka iespēja ir zaudēta, jo visi brauc uz robežas, turklāt tālāk vēl ir gara taisne."

"Pole position" izcīnīja otrs "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, lai gan arī viņš pēdējā lidojošajā aplī pieļāva kļūdu. Tā kā vācietis jau iepriekš bija sasniedzis ātrāko rezultātu un nevienam to pārspēt neizdevās, tieši Fetels sacīkstes uzsāks no pirmās pozīcijas.

"Biju ļoti apmierināts ar savu pirmo apli," stāsta Fetels. "Varbūt tikai sesto un 11. līkumu izbraucu nedaudz par plašu. Veicot apli otro reizi, zināju, ka šajās vietās vēl var uzlabot ātrumu, tāpēc braucu ar pilnu gāzi. Šķiet, trešajā līkumā biju pārāk pašpārliecināts, mēģināju bremzēt nedaudz vēlāk nekā iepriekšējā mēģinājumā. Biju ļoti priecīgs, kad iebraucot boksos uzzināju, ka tomēr esmu uzvarējis."

Aiz Fetela palika "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass.

"Piektdien bija problēmas, bet inženieri naktī uz sestdienu paveica ļoti daudz, lai saprastu, kas notiek un mēs varētu progresēt," saka Hamiltons. "Viņi izmainīja gandrīz visu. Gribu pateikties viņiem par smago darbu, jo kvalifikācijā mašīna jau bija daudz labāka. Bija jomas, kurās aizvien kaut kā pietrūkst, bet darbs turpinās, bet tas pavisam noteikti ir pozitīvi, ka esam pietuvojušies "Ferrari" komandai. Arī "Red Bull" izskatījās cerīgi, nezinu, kas ar viņiem notika. Cīņā esam mēs visi, tāpēc sacīkstēs centīšos padarīt Seba dzīvi grūtāku."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...