Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" nevēlas atvieglot jaunajām komandām iekļūšanu F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" nevēlas atvieglot jaunajām komandām iekļūšanu F1 čempionātā
"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs iestājas pret ieceri izmainīt F1 noteikumus tā, lai čempionātā jaunajām komandām būtu viegli iekļūt un ātri gūt panākumus. Viņš norāda, ka šī ir motoru sporta virsotne, tādēļ panākumus jāgūst tām vienībām, kas ieguldījušas ne vien lielus naudas līdzekļus, bet arī īpaši smagu darbu.

Šobrīd aizvien notiek darbs pie noteikumiem, kas stāsies spēkā 2021. gadā. F1 īpašnieku mērķis ir panākt, lai jaunajām komandām būtu vieglāk iekļūt čempionātā, tāpat tie vēlas ar noteikumu izmaiņām panākt konkurences palielināšanos cīņā par uzvarām.

Tikmēr šī brīža vadošās F1 komandas "Mercedes" vadība uzskata, ka barjerai, kas jāpārvar, lai iekļūtu čempionātā un tur gūtu panākumus, būtu aizvien jābūt tikpat augstai.

"Čempionātā iekļūt ir grūti, tāpat kā visās citās sporta disciplīnās augstākajā līmenī," intervijā vācu izdevumam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" atzīst "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. "Nevajadzētu būt tā, ka noteikumu izmaiņas kādam palīdz gūt panākumus. Arī mums bija grūts periods 2010., 2011. un 2012. gadā, kad trīs sezonu laikā guvām tikai vienu uzvaru. Kā gan tas būtu, ja noteikumi būtu tādi, ka jauna komanda uzreiz cīnās par uzvarām? Tām noteikti tas nāktu par labu, bet mēs esam pret mākslīgu spēku izlīdzināšanu. Galu galā, komandām, kas šeit startē, tas jāpanāk ar smagu darbu un lielām investīcijām."

Kamēr "Ferrari" rūpnīca nostājas pret standartizētu detaļu ieviešanu, kas būtu viens no izmaksu samazināšanas veidiem, "Mercedes" pret šo ideju nenostājas tik krasi.

"Mēs uzskatām, ka noteiktas detaļas varētu tikt standartizētas," saka Volfs. "Papildus tam vajadzētu atļaut palielināt dzinēja apgriezienus un degvielas plūsmas ātrumu. Standarta detaļas vajadzētu noteikt tajās sfērās, kuras jaunās komandas nevēlētos attīstīt. Tad mēs varētu padarīt pieejamas savas ražotās detaļas vai arī standartizēt tās."

Diskusijas visu iesaistīto pušu starpā turpinās un jādomā, ka turpināsies vēl samērā ilgu laiku.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2018-03-29 18:26, pirms 7 gadiem
isumā, mīzeļi