Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Zaks Brauns: "Arī šogad "McLaren" par titulu necīnīsies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Zaks Brauns: "Arī šogad "McLaren" par titulu necīnīsies"
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan šis gads iezīmē jau trešo sezonu, kad "McLaren" sadarboties ar dzinēju piegādātāju "Honda", tās vadītājs Zaks Brauns prognozē, ka aizvien būs jāsamierinās ar iedzinēju lomu. Viņaprāt, diez vai šogad "McLaren" izdosies izcīnīt uzvaras.

Zaks Brauns, kurš pirms neilga laika tika apstiprināts par jauno "McLaren" vadītāju, atzīst, ka, neskatoties uz pesimistiskajām prognozēm, viss liecina, ka komanda progresēs un gaidāmajā F1 sezonā spēs uzrādīt labākus rezultātus nekā pērn. 2016. gadā tā joprojām neguva nevienu pjedestālu, bet konstruktoru kausā ierindojās stabilā sestajā vietā.

"Strādāju ciešā sadarbībā ar Džonatanu Nīlu un Eriku Buljē, kā arī galvenajiem inženieriem, un domāju, ka mūsu 2017. gada šasija būs diezgan laba," intervijā portālam "f1.com" atzīst Brauns. "Es nemēģināšu veikt precīzas progozes - neesmu tāds muļķis, bet viss liecina, ka mūsu darbinieki ir paveikuši labu darbu, ņemot vērā mērķus, ko esam uzstādījuši stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem."

Arī iepriekš "McLaren" vadība izteikusies, ka tai ir laba šasija, bet galvenā problēma ar "Honda" motoru konkurētspēja. Brauns tomēr aizstāv komandas sadarbības partnerus.

"Neaizmirsīsim, ka "Honda" ir fantastisks sadarbības partneris dzinēju jomā," saka Brauns. "Neviena kompānija pasaulē neražo tik daudz motorus kā "Honda", pilnīgi neviena. "Honda" inženieriem ir "tonnām" zināšanu par turbo motoriem."

"McLaren" līdzjutējus komandas boss brīdina, ka šogad vēl tā nespēs iesaistīties cīņā par titulu.

"Mēs visi zinām, ka 2015. un 2016. bija mācību gadi, un arī 2017. gadā mēs nebūsim starp līderiem," pārliecināts Brauns. "Tajā pašā laikā strādājām ārkārtīgi smagi, un darām to visi kopā - kā komanda. Progress ir skaidri saskatāms. Mēs zinām, ka beigās kopā uzvarēsim. Šobrīd mēs nezinām, kad tieši tas notiks, tādēļ nelūdziet man veikt prognozes, bet progress notiek, un tā ir svarīga lieta."

2017. gada F1 pasaules čempionātā "McLaren" pārstāvēs divkārtējais čempions Fernando Alonso, kā arī Stofels Vandūrns, kuram šī būs debijas sezona.

Imantotie resursi:
Read Motorsport - Breaking news and rumours...

     [+] [-]

, 2017-01-29 20:14, pirms 8 gadiem
Atlaist!

     [+] [-]

, 2017-01-29 20:19, pirms 8 gadiem
marxx2001 rakstīja: Atlaist!
bremzes