Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Tieši "Mercedes" sastāvā ir reālākās izredzes kļūt par F1 čempionu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Tieši "Mercedes" sastāvā ir reālākās izredzes kļūt par F1 čempionu"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Lai gan Džordžs Rasels īsti nav apmierināts ar šī gada rezultātiem, viņš atzīst, ka "Mercedes" komanda ir tā, kas nākamo piecu gadu laikā var piedāvāt viņam reālāko iespēju izcīnīt F1 pasaules čempiona titulu.

Pēc trim "Williams" vienībā pavadītām sezonām, šosezon Rasels nomainīja Valteri Botasu "Mercedes" vienībā, kļūstot par tituliem bagātā Lūisa Hamiltona pārinieku. Sākoties jaunajai tehnisko noteikumu ērai, "Mercedes" nav izdevies radīt visātrāko mašīnu, līdz ar to šogad neviens no tās pilotiem vēl nav izcīnījis uzvaras.

"Šo sezonu uzsāku ar ļoti atvērtu prātu, jo pieņēmu un sapratu, ka šī ir pilnīgi jauna ēra un nav nekādu garantiju, ka mēs visu būsim izdarījuši pareizi," skaidro Rasels. "Esmu šeit, lai uzvarētu sacīkstēs un neesmu apmierināts katru reizi finišēt pirmajā pieciniekā. Tajā pašā laikā man tas jāuztver racionāli. Šogad par saviem rezultātiem nevaru būt sarūgtināts, jo gandrīz katru reizi man izdevies izspiest maksimumu."

Rasels bieži vien ir ātrāks par komandas biedru, kopvērtējumā guvis par 20 punktiem vairāk nekā Hamiltons, bet sacensībās 16 no aizvadītajiem 19 posmiem ir iekļuvis "Top 5". Septiņas reizes viņš arī kāpis uz pjedestāla.

Lai gan pašlaik dominējošais spēks ir "Red Bull" komanda, laika gaitā svaru kausi var nosvērties par labu "Mercedes". Rasels tam svēti tic un uzskata, ka šajā komandā viņam ir vislabākās izredzes kļūt par čempionu.

"Šī ir mana ceturtā sezona F1 čempionātā," saka Rasels. "Esmu ļoti smagi strādājis, lai šeit nokļūtu un pašlaik jūtos gatavs cīnīties par uzvarām un čempiontituliem. "Mercedes" plānoju startēt ilgu laiku un uzskatu, ka šī ir labākā komanda, kas varētu dot iespējas izcīnīt pasaules čempiona titulu, ja skatāmies uz nākamo piecu gadu periodu."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-10-29 20:47, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Raselam, bet kamēr komandā būs Hamis, tikmēr Raselam nebūs iespēju. Merši atgūsies un ja nākamajā sezonā Lūiss būs kaut pussekundi ātrāks, tad tiks strādāts uz viņu.
Bet kopumā jā - pēc trim vai četriem gadiem Rasels var mēģināt cīnīties par titulu, ja vien Verstapens nebrauks Haas