Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" protestu atzīst par nederīgu, Alonso tiek atdota septītā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" protestu atzīst par nederīgu, Alonso tiek atdota septītā vieta
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso ir atguvis ASV posmā izcīnīto septīto vietu, jo konkurentu komandas "Haas" iesniegtais protests atzīts par nederīgu.

Ostinas trasē Alonso finišēja septītais, bet tiesneši viņam piesprieda 30 sekunžu sodu par braukšanu ar bīstami bojātu mašīnu. Pēc sadursmes ar Lānsu Strolu nolūza viņa spēkrata labās puses spogulis, par ko "Haas" iesniedza protestu, pieprasot Alonso sodīt. "Haas" komandas pilots Kevins Magnusens bija finišējis divas pozīcijas zemāk par Alonso.

"Alpine" arī pēc tam iesniedza protestu, taču sākotnēji FIA to nevēlējās pieņemt, jo noteikumi neparedz iespēju apstrīdēt tiesnešu lēmumus. Vien tad, kad atklātībā nonāca būtiski fakti, protests tika pieņemts.

"Alpine" puse argumentēja, ka sacīkšu kontrole neinformēja Alonso par to, ka viņa mašīna ir bīstami bojāta. Tāpat kļuva zināms, ka "Haas" savu protestu iesniedza 24 minūtes pēc tam atvēlētā laika. Šis arī kļuva par galveno argumentu.

Tā kā FIA secināja, ka "Haas" protestu varēja iesniegt tam paredzētajā laikā, bet tas tika izdarīts ar nokavēšanos, pagājušajā naktī notikušajā noklausīšanās sēdē sākotnējais protests tika atzīts par nederīgu. Līdz ar to Alonso ir atdota izcīnītā septītā vieta ASV posmā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...