Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Izcilais "Red Bull" konstruktors Ņūvijs gatavojas pamest Formulu 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Izcilais "Red Bull" konstruktors Ņūvijs gatavojas pamest Formulu 1
Adrians Ņūvijs
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

"Red Bull" komandas konstruktors Adrians Ņūvijs, kurš vislielākajā mērā ir atbildīgs par Sebastjana Fetela panākumiem aizvadītajās sezonās, pamazām meklē jaunus izaicinājumus un domā par karjeras beigšanu Formulā 1.

Ņūvijs savā līdzšinējā karjerā ieguvis desmit konstruktoru kausus ar trim dažādām komandām. Nevienam citam konstruktoram iepriekš nav izdevies iegūt desmit titulus un neviens arī nav ieguvis tos trīs dažādās komandās.

"Man ir 54 gadi un ir daudzas lietas, ko vēlos savā dzīvē vēl pamēģināt," kafijas pauzes laikā Indijā intervijā britu laikrakstam "Telegraph" stāsta Ņūvijs. "Kaut kādā brīdī es sapratīšu, kad tieši būs pienācis laiks iesaistīties citos projektos. Formula 1 ir sporta veids, kas izsūc tevi visu. Manuprāt, ir ļoti grūti pilnībā nodoties darbam šeit un paralēli vēl būt iesaistītam citā darbā."

Interesants ir jautājums, ko Ņūvijs varētu darīt, kad nolemtu likt pie malas savu zīmuli un rasējumu dēli, ko brits aizviens izmanto F1 bolīdu radīšanas procesā. Ņūvijam ļoti tuvas ir jahtu sacensības, tādēļ viņa nākotnes aizraušanās varētu būt tieši īpaši ātru sacīkšu jahtu radīšana.

"Tas varētu būt Amerikas kauss," atzīstas Ņūvijs, noliedzot, ka zīmīgais karjeras pavērsiens varētu notikt tuvākajā nākotnē. "Nākamā gada sacīkstēs iesaistīties būtu par vēlu, vai ne? Šobrīd mana nākotne ir Formulā 1, jo esmu pilnībā nodevies jaunajiem noteikumiem, kas stāsies spēkā nākošgad..."

Kompānija "Red Bull" ir viens no lielākajiem sponsoriem, kas piedalās prestižajās "America's Cup" jahtu sacensībās, tālab Ņūvijs savu karjeru arī pēc aiziešanas no F1 varētu turpināt kopā ar saviem pašreizējiem darba devējiem.

"Jahtu sports savā ziņā ir pat grūtāks par motoru sportu, jo šeit mums ir konkrēti definēts lauks, kurā darboties," skaidro Ņūvijs. "Jahtošanā vēja bīdes efekts iedarbojas no jahtas virsotnes līdz pašai apakšai. Tur ir brāzmu izmaiņas, plūdmaiņas un tamlīdzīgas lietas. Turklāt vēl tas viss ir daudz neskaidrāk definēts. Arī apstākļi jūrā nekad nemēdz būt tādi paši kā citas reizes. Es varētu sākotnēji darboties kā konsultants, kurš piedāvātu savu Formulā 1 gūto pieredzi."

Iepriekš F1 titulus guvušas arī Ņūvija radītās "Williams" un "McLaren" formulas.

Izmantotie resursi:
Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-28 13:57, pirms 11 gadiem
RB komandai tas būtu milzīgs zaudējums, ja aizietu Ģēnijs.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-28 14:10, pirms 11 gadiem
Man liekas, ka Ņūvijs jau vienā intervijā izteicās, ka pēc šīs (vai nākamās) sezonas pametīs F1.

Domāju, ka tas notiks pēc nākamās sezonas, jo RB darīs visu, lai paturētu Ņūviju uz vismaz jaunās ēras pirmo sezonu. Tādā gadījumā 2015. gads priekš RB nebūs diez ko laba, ja aizietu Ņūvijs un viņa labā roka

     [+] [-]

, 2013-10-28 14:23, pirms 11 gadiem
Baigais jaunums.

Jau labu laiku tas bija zināms, jo pieturas pie daudz top vadītāju panākumu formulas - darba vieta tiek mainīta ik pēc 7 gadiem - 7 gadi williams, 7 gadi mclaren, 7 gadi redbull.

Jauns izaicinājums, kur rezultātam ir ļoti liela nozīme.

     [+] [-]

, 2013-10-28 14:48, pirms 11 gadiem
Uz nākošo sezonu Ņūvijs vēl droši vien paliks. Pēc tam gan varētu arī aiziet.
Interesanti, ka Mclaren pie sevis ir pārvilinājuši Ņūvija labo roku un arī labās rokas asistentu, kuri komandai pievienosies 2015. gadā.
Ja Ņūvijam 2014. gads ir noslēdzošais, tad sanāk, ka Horneram 2015. gadā jameklē pilnīgi jauna aerodinamikas nodaļas komanda.

     [+] [-]

, 2013-10-28 23:34, pirms 11 gadiem
būtu interesanti redzēt kādu Ņūvijs uzkontruētu ielas sporta mašīnu, bet ja jahtas tad jahtas... katrā ziņā neko vairāk par piepūšamo laivu atļauties tāpat nevarētu.

     [+] [-]

, 2013-10-29 09:50, pirms 11 gadiem
Lai vēl iet uz ferrari

     [+] [-]

, 2013-10-29 23:24, pirms 11 gadiem
Patiesibā žēl Fetela. Bez nuvija bus nulle. Ko daris 5 kartejais PČ 28 gadu vecumā? Visticamāk nodzersies vai pārdozēs. Cita lieta Kubica. Pirmajā WRC sezonā macijas braukt pa granti un nejauši ielika visiem kādas 5 min otrajā liga. Redzēs kā bus spicē WRC. Pats teica, ka laba vieta nozimes, ka sistema ir nepareiza, bet ir tadi, kuri saka, ka Kubica ir ārpus sistēmām un vieta ārpus top3 bus pārsteigums. Katrā zińā ir tādi, kam ir cieńa motoru sportu pasaulē un ir tādi, par kuriem ńirdz...