Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels saņem sodu par titula svinēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels saņem sodu par titula svinēšanu
Sebastjans Fetels svin ceturto F1 titulu
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Par ceturtā F1 čempiontitula svinēšanu Indijā Sebastjans Fetels ir saņēmis brīdinājumu un naudas sodu 25 000 eiro apmērā.

Pēc finiša Fetels savu "Red Bull" formulu apturēja starta/finiša taisnē, kur nolēma uztaisīt vairākas "saulītes". Pēc tam vācietis izkāpa no mašīnas un pateicās savam auto, kā arī skatītājiem, iemetot tribīnēs savus sacīkšu cimdus. Tomēr F1 pilotiem pēc finiša ir pienākums veikt konkrētas darbības, līdz ar to Fetels ir pārkāpis noteikumus.

FIA nolēma Fetelam izteikt brīdinājumu, kamēr "Red Bull" komandai būs jāšķiras no 25 000 eiro. Sods varēja būt smagāks, taču FIA paziņojusi, ka "ņemti vērā īpašie apstākļi".

"Mēs vēl mazliet pasvinēsim, ar Sebastana mīļāko dzērienu," pēc sacīkstes laikrakstam "Bild" sacīja komandas konsultants Helmuts Marko, ar to domājot "Jagermeister" un daudzas "Red Bull" bundžiņas.

Komanda svinības līdz diviem naktī turpinājusi viesnīcā, taču lielās svinības ir plānotas mazliet vēlāk Abū Dabī, jo vairums komandas darbiniekiem lidojums mājup bija paredzēts jau tās pašas dienas vakarā vai no rīta.

Otrs "Red Bull" pilots Marks Vēbers sacīkstēs Indijā jau 40. aplī ģeneratora problēmu dēļ izstājās un izrādās, komanda raizējusies par to, ka izstāties varētu arī Fetels. Sensori vācieša formulā signalizēja, ka iespējama līdzīga problēma, tādēļ viena pēc otras sacensību beigu daļā tika atslēgtas dažādas ierīces, lai aizsargātu ģeneratoru.

"Es pat nevarēju padzerties no pudeles," saka Fetels. "Izslēdzām KERS sistēmu un citas ierīces, lai tikai taupītu enerģiju."

Pat tādā gadījumā, ja Fetels izstātos, viņš būtu kļuvis par čempionu, jo Fernando Alonso tādā gadījumā būtu ieguvis tikai desmito vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-10-28 09:15, pirms 11 gadiem
Debili tie FIA
Driiz jau pilots nedriikstees pamaat ar roku, jo tas ir biistami braukt ar vienu roku uz stuures..F..kin idiots.

     [+] [-]

, 2013-10-28 09:48, pirms 11 gadiem
lai kā man pirksts nepatīk, tomēr jēgermeistara ziņā mums gaumes sakrīt

  -1 [+] [-]

, 2013-10-28 10:34, pirms 11 gadiem
Weberam nebija nekādas sproblēmas ar ģeneratoru, jo ģeneratoriem, kurus tagad lieto RedBull, vēl nav bijuši atteikumi. Un ja noklājas ģenerators, formula noslāpst uzreiz, jo vienkārši nav strāvas, nevis kā webers vēl pusapli mierīgi nobrauca, vēl pusapli ar komandu bazarēja.

Komanda gribēja, lai Feteļš uzvar čempionātā ar uzvaru, nevis ar otro vai citu vietu.

P.S. Ja kāds nezināja, RedBull kopš pagājušās sezonas beigu posmiem ģeneratorus iepērk no McLaren.

     [+] [-]

, 2013-10-28 10:41, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: Weberam nebija nekādas sproblēmas ar ģeneratoru, jo ģeneratoriem, kurus tagad lieto RedBull, vēl nav bijuši atteikumi. Un ja noklājas ģenerators, formula noslāpst uzreiz, jo vienkārši nav strāvas, nevis kā webers vēl pusapli mierīgi nobrauca, vēl pusapli ar komandu bazarēja.

Komanda gribēja, lai Feteļš uzvar čempionātā ar uzvaru, nevis ar otro vai citu vietu.

P.S. Ja kāds nezināja, RedBull kopš pagājušās sezonas beigu posmiem ģeneratorus iepērk no McLaren.
Tu laikam shoriit ar kreiso kaaju izkriti pa logu..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-28 11:44, pirms 11 gadiem
gravitons rakstīja: Tu laikam shoriit ar kreiso kaaju izkriti pa logu..
paņem savam benzīna zāles pļāvējam un atvieno ģeneratora vadiņus un tad saskaiti cik sekundes zāles pļāvējs vēl strādās. Ja tev tāda nav, tad atvieno mašīnia aķīti, un pēc tam izvelc vienu ģeneratora vadiņu, un saskaiti, cik ilgi strādās.
Un RedBull atslēdza KERS, un bez tā uzstādīja vēl ātrāko apli, kuru pārsita tikai pēdējā brīdī cits braucējs.
Tāpēc jau Webers smaidīja un viņam pakaļ skrēja RedBull sabiedrisko attiecību speciālisti un centās darīt visu, lai tikai webers paklusē.
Triks par ģeneratoru ir cilvēkiem, kuriem paurī ir šķidri mēsli un neko nesajēdz no tehnikas un elektronikas.

     [+] [-]

, 2013-10-28 12:02, pirms 11 gadiem
Nomierinies tak draugs

Vispaar jau raksts ir pa sodiem ko pieshkjir pilotiem.

Protams ka bez gjeneratoraa nav elektriibas un bez elektriibas nav dzirkstele, nav jau jabuut zinaatnju doktoram lai to zinaatu.

     [+] [-]

, 2013-10-28 15:59, pirms 11 gadiem
Kas par runu par ģenerātoriem? Kas ko tādu teica?

Vai tad Vēbers neizstājās dēļ kārbas?