Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Mašīna tiek attīstīta Verstapena gaumē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Mašīna tiek attīstīta Verstapena gaumē"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Serhio Peress savu rezultātu pasliktināšanos izskaidro ar faktu, ka "Red Bull" sacīkšu auto šosezon tiek attīstīts virzienā, kas viņam mašīnā neļauj justies komfortabli. Bijis jāmaina braukšanas stils, kas būtiski atsaucas uz ātrumu trasē.

Pirmo četru sezonas posmu laikā Peress izcīnīja divas uzvaras, bet kopš tā laika uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena vairs nav kāpis. Otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens tikmēr izbaudījis jau deviņu pēc kārtas izcīnītu uzvaru sēriju un šobrīd kopvērtējumā ir jau 138 punktus priekšā komandas biedram.

Peress negribīgi atzīst, ka RB19 modelis attīstīts, balstoties uz Verstapena vajadzībām.

"Galu galā komanda mēģina izveidot visātrāko mašīnu," viņš stāsta. "Dažkārt vienam braukšanas stilam tā ir piemērota vairāk nekā citam. Tā tas vienkārši darbojas. Mašīnas attīstīšanas rezultātā man radās grūtības. Nekas vairs nenotika dabiski, man nācās daudz domāt par savu braukšanas stilu, pielāgot to šai mašīnai, jo tā vienkārši bija mainījusies."

Peress atzīst, ka nav bijis viegli noskatīties, kā komandas biedrs spējis izmantot šīs mašīnas stiprās puses, izveidojot kopvērtējumā graujošu pārsvaru.

"Pilotam nav viegli atrasties situācijā, kad zini, ka mašīnai ir milzīgs potenciāls, bet tev nav šīs vajadzīgās sajūtas, lai to izmantotu," stāsta meksikāņu pilots. "Nav šaubu, ka mums ir lieliska sacīkšu mašīna. Jābūt drošiem, ka to izmantojam, jo nekad nevar zināt, vai kādreiz tev vēl būs tik laba mašīna, kā šī."

Jautāts izskaidrot, kā RB19 modelis šobrīd atšķiras no sezonas sākuma, Peress sacīja: "Tas ir diezgan sarežģīti. Tai ir citāds asums, problēmas man galvenokārt ir vidējā un lielā ātrumā, bet sevišķi mainīgos apstākļos. Tas viss atņēmis daļu pārliecības. Bet es ar to samierinos. Tas ir vēl viens izaicinājums, ar ko cīnīties."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs