Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Drīz mēs izcīnīsim uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Drīz mēs izcīnīsim uzvaru"
Fernando Alonso seko Maksam Verstapenam. Foto: Motorsport.com

Holandes GP uzvarētājs Makss Verstapens atzinis, ka šī uzvara viņam nenācās viegli un slavēja fanus, kuri bija ieradušies trasē, neskatoties uz lietaino laiku šajā nedēļas nogalē. Fernando Alonso jokoja, ka nav gribējis atņemt Verstapenam uzvaru viņa fanu priekšā, bet Pjērs Gaslī paudis milzīgu prieku par izcīnīto pjedestāla trešo pakāpienu.

Verstapens iet uz absolūto rekordu

"Red Bull" pilots Verstapens aizvadīto 13 posmu laikā izcīnījis jau 11. uzvaru, turklāt šī viņam bija jau devītā uzvara pēc kārtas. Līdz ar to izdevies atkārtot Sebastianam Fetelam piederošo F1 rekordu, savukārt jau pēc nedēļas Moncas trasē holandietis to var pārspēt.

Jautāts par Fetela rekorda atkārtošanu, Verstapens atzina: "Es par to domāšu nākamnedēļ. Bija diezgan liels spiediens, jo bija jāparāda šeit labs sniegums, un esmu ļoti priecīgs, ka izdevās uzvarēt. Tas ir neticami. Šī uzvara mums nenāca viegli, jo laikapstākļi nelutināja, bet mēs īstajā brīdī pieņēmām pareizos lēmumus. Esmu ārkārtīgi lepns. Kad pirms starta skanēja valsts himna, man uzmetās zosāda. Neskatoties uz slikto laiku, lietu, līdzjutēji tāpat atnāca uz trasi un radīja neticamu atmosfēru."

Alonso jau jūt uzvaras smaržu

"Aston Martin" vienības braucējs Alonso jau pēc starta nokļuva trešajā pozīcijā. Vēlāk spāņu F1 veterāns atradās aiz abiem "Red Bull" pilotiem, bet, kad kļūdu pieļāva Serhio Peress, pacēlās uz otro vietu. Pēc sarkano karogu perioda Alonso bija tuvu Verstapenam, bet reāli uzbrukumi nesekoja.

"Es domāju par mēģināšanu apdzīt Verstapenu pēdējā restartā, bet tad aizdomājos, ka varbūt nevarēšu tikt ārā no trases, ja uzvarēšu, tādēļ nomierinājos un paliku otrajā vietā," pēc finiša jokoja Alonso. "Zandvortā ir ļoti unikāla enerģija. Kad šī trase atgriezās kalendārā, šķita, ka nekad šeit nekāpšu uz pjedestāla, jo tobrīd neatrados tādā situācijā, lai to varētu izdarīt. Sacīkste bija ļoti saspringta, ņemot vērā sākotnējos apstākļus. Varbūt boksos iebraucām apli par vēlu, bet tāpat darīja arī pārējie līderi. Mašīna šodien burtiski lidoja, bija ļoti konkurētspējīga, braukt ar to bija tik viegli. Šādos apstākļos ir nepieciešama mašīna, kam vari uzticēties. Un šodien es tai daudz uzticējos, tādēļ sacīkste bija baudāma."

Pēc finiša līnijas šķērsošanas Alonso savai komandai pa radio teica ļoti uzmundrinošus vārdus: "Drīz mēs izcīnīsim uzvaru, mēs esam arvien tuvāk."

Gaslī beidzot izbauda pjedestālu

Pirmo pjedestālu šosezon izcīnīja Gaslī. "Alpine" komanda iepriekš trešo vietu sasniedza arī Monako, kur pjedestālu ieguva Estebans Okons. Iepriekšējā posmā Beļģijā Gaslī finišēja trešais sprinta sacīkstē, taču tajās piloti uz pjedestāla nekāpj.

"Šīs sezonas sākums nebija tas vieglākais, bet mēs mēģinājām sacīksti pēc sacīkstes uzlabot savu sniegumu," sacīja Gaslī. "Bija labi nedaudz atpūsties un pēc brīvdienām atgriezties uzreiz ar šādu rezultātu. Arī Spā trasē sprinta sacīkstē bijām trešajā vietā, bet toreiz nebija iespēja kāpt uz pjedestāla, tāpēc esmu priecīgs par komandu un izcīnīto trešo vietu šajā reizē. Biju diezgan uzvilkts, kad saņēmu piecu sekunžu sodu, bet tad sodu saņēma arī Peress un situācija bija 1:1. Centos braukt iespējami ātrāk, lai nezaudētu Peresam vairāk par šīm piecām sekundēm, un man izdevās to īstenot. Šī bija gara sacīkste, kurā komanda paveica visu iespējamo."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs