Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss ātrākais lietus apstākļos Beļģijas GP treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss ātrākais lietus apstākļos Beļģijas GP treniņā
Karloss Sainss. Foto: f1.com

Beļģijas F1 posma vienīgais treniņš norisinājās lietus apstākļos, ātrāko laiku uzrādot "Ferrari" pilotam Karlosam Sainsam.

Tā kā Spā-Frankošampas trase visas stundas garumā bija slapja, izpalika apļi ar sliku riepām. Kopumā aktivitāte nebija liela, daļa braucēju neveica nevienu lidojošo apli, to vidū arī F1 čempionāta līderis Makss Verstapens.

Sainss bija ātrākais, bet aiz viņa ierindojās "McLaren" piloti Oskars Piastri un Lando Noriss. Šī trijotne bija vieni no retajiem, kas rezultātus uzrādīja ar vidēji slapjam laikam paredzētajām riepām.

Jāpiebilst, ka Verstapens uz šo posmu saņēmis piecu starta vietu sodu par ātrumkārbu limita pārsniegšanu - šonedēļ viņš izmanto jau piekto pārnesumkārbu šosezon.

Logans Sardžents piedzīvoja nelielu avāriju, pēc tam, kad viņa mašīnai radās tehniskas problēmas un pēc taisnes to nebija iespējams iegriezt līkumā. Cauri grants joslai izbrauca un ar priekšējo antispārnu barjeru aizskāra Guanju Žou.

Šovakar plkst. 18:00 pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija, kurā tiks noteiktas starta vietas uz svētdienas sacīksti. Savukārt sestdien risināsies sprinta kvalifikācija un sprinta sacīkste. Jāpiebilst, ka lietu sola arī šovakar un rīt, bet ne svētdien.

Beļģijas GP treniņš: