Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers sašutis par problēmām, Raikonenu neapmierina jaunās riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers sašutis par problēmām, Raikonenu neapmierina jaunās riepas
Marks Vēbers
Foto: Digitale/Scanpix

Divi no potenciālajiem F1 titula pretendentiem sestdien notikušo Ungārijas "Grand Prix" noslēdza uz nepatīkamas nots. Kamēr Marks Vēbers bija sašutis par kārtējām tehniskajām problēmām, Kimi Raikonens nav apmierināts ar jaunajām "Pirelli" riepām.

Lai gan "Red Bull" mašīnas šobrīd tiek uzskatītas par visātrākajām, Vēbers kvalifikācijā netika augstāk par desmito vietu, jo ne pirmo reizi šosezon tieši viņa formulai atgadās tehniskas ķibeles.

"KERS sistēma, ātrumkārba... braukt ar mašīnu, kura ir tik tālu no sava potenciāla ir šausmīgi sarūgtinoši," reportieriem neslēpa Vēbers. "Tas ir stulbi, grūti un nežēlīgi, ka nespēju cīnīties par to vietu, ko varētu. Es varēju cīnīties par pirmo starta rindu, bet tagad esmu tikai desmitais. Tas ir kā sāpoša pakaļa..."

Vācijā Vēbera sacīksti sabojāja mehāniķu kārtīgi nepieskrūvētais ritenis, Ķīnā viņa mašīnai kvalifikācijā beidzās degviela, kā dēļ nācās startēt no boksu celiņa, turklāt vēl bija jānomaina ātrumkārba. Savukārt Austrālijā neizdevās normāls starts, jo bija problēmas ar motora vadības sistēmu. Turklāt ne reizi vien atteikusi strādāt KERS sistēma.

"Mums ir jāizbeidz šīs problēmas, tā nav iespējams sacensties," saka Vēbers, kuram šī ir pēdējā sezona F1 čempionātā. "Es negribu apspriest mehāniķu varēšanu, jo zinu, ka šie puiši strādā briesmīgos apstākļos. Viņi strādā smagi, taču nesaprotu, kāpēc atkal un atkal rodas problēmas."

"Lotus" pilots Kimi Raikonens kvalificējās sestajā vietā, tomēr visu nedēļas nogali sūdzējās par sliktu mašīnas vadāmību. Viņš uzskata, ka jaunās riepas, kas pirmo reizi tiek izmantotas šajā posmā, nelabi ietekmējušas "Lotus" mašīnu ātrumu.

Domāju, ka tas ir dēļ jaunajām riepām," saka Raikonens. "Priekšējās riepas ir līdzīgas tām, ko izmantojām pagājušajā gadā un tās nav tik labas kā tās, ar ko braucām līdz šim. Man šī situācija nešķiet ideāla. Tomēr mēs pie tā strādāsim. Kvalifikācijā varējām ierindoties augstākā vietā, taču tā nav katastrofa, lai arī nav tik labi, kā varētu gribēt."

Tikmēr F1 sezonas vicelīderis Fernando Alonso jūtas pārsteigts par piekto starta vietu, kas viņam šķiet ļoti labs sasniegums, ņemot vērā "Ferrari" formulu slikto ātrumu kvalifikācijas režīmā.

"Šis ir kā neliels brīnums," viņš saka. "Jau vēsturiski šo lēno līkumu dēļ Hungarorings nav bijusi tā labākā trase "Ferrari" mašīnām. Piektā vieta ir labs sasniegums, ņemot vērā, ka Lielbritānijā kvalificējos desmitais, bet Vācijā startēju astotais. Tā kā Sebastians Fetels startēs otrais, bet es tikai piektais, galvenā iespēja viņu apdzīt būs pirmajā līkumā."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

     [+] [-]

, 2013-07-28 14:48, pirms 11 gadiem
Go seb go!!!!!!