Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress pārspēj Leklēru trešajā F1 treniņā Monako trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress pārspēj Leklēru trešajā F1 treniņā Monako trasē
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Monako F1 posma trešajos treniņbraucienos ātrāko rezultātu sasniedza "Red Bull" komandas pilots Serhio Peress, kuram pavisam nedaudz zaudēja Šarls Leklērs ar "Ferrari" formulu. Jau pavisam drīz sāksies kvalifikācija.

Treniņa izskaņā sportisti veica kvalifikācijas simulācijas apļus, ātrākajiem rezultātiem vairākkārt uzlabojoties. Peress beigās bija ātrākais ar apli 1:12.476, bet Leklērs, kurš uzrādīja labākos rezultātus abos piektdien notikušajos treniņos, šoreiz zaudēja 0.041 sekundi. Ieturot ap 0.4 sekunžu atstatumu, nākamajās pozīcijās sesiju pabeidza Karloss Sainss un Makss Verstapens.

Tieši Verstapens uz nedēļas nogali Monako ielu trasē ir ieradies kā pasaules čempionāta jaunais līderis, jo, pēc notikumiem iepriekšējā posmā Spānijā, šobrīd atrodas sešus punktus priekšā Leklēram. Tiesa, visos trīs treniņos viņš bijis lēnāks par komandas biedru Peresu un arī publiski neslēpj, ka ātruma mazliet pietrūkst, lai varētu cerēt uz "Ferrari" komandas uzveikšanu.

Nedaudz vairāk kā desmit minūtes pirms treniņa beigām 14. līkumā uz apmales pārāk stipri uzbrauca Lānss Strols, līdz ar to mašīna līkuma izejā uztriecās barjerai. Trieciens nebija ļoti spēcīgs, bet "Aston Martin" formulai tika nolauzta priekšējā antispārna mala. Sportists saviem spēkiem atgriezās boksos ar visu bojāto mašīnu.

Monako posma kvalifikācijas sākums šovakar plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.